tiistai 7. kesäkuuta 2011

Queen's Birthday Weekend: Taupo

Noniin, nyt taas vaihteeksi hieman mielenkiintosempaa postausta noiden iän ikuisten koulupostailuiden jälkee. But i just cant help it kyllä se koulu täälläkin on aika iso osa elämää, ei kai sitä vaa pääse pakoo vaikka kuinka yrittää.

Eniveis, viime viikonloppu oli Queen's Birthday Weekend, mikä tarkotti extra vapaapäivää maanantaille. Koska meiän koululla on mid-year exams täl viikol nii meillä oli perjantaiki vapaa koulusta eli yhteensä 5pvn viikonloppu (jätin kyl pois torstainki mut hyshys). Kuten kerroinki jo aiemmin, nii tää oli se viikonloppu kun lähettiin visiteeraa sukulaisii Wellingtoniin (Uuden-Seelannin pääkaupunki, aivan pohjois saaren eteläisimmässä kärjessä). Olin hyper excited täst matkasta jo valmiiks, enkä pettyny pätkääkää!


Kuvia matkan varrelta, jostain pikku mestasta jossa pysähdyttiin tankkaamaan. Uus-Seelanti ei todellakaan oo mikään hirveen iso mesta, vaan se koostuu lähinnä pienist maalaiskylistä vai miks noit voiskaa nimittää. Eli näkymä Uuden-Seelannin läpi ajaessa oli aika rural (en keksi mitää järkevää käännöstä suomeks) ja nuoren ikänsä takia, ei tätä upeella arkkitehtuurillakaan hirveesti voi kehuu (okei onhan tääl jotai iha hienoi rakennuksii, mut ei samal taval ku jossai vanhois euroopan maissa esimerkiks Ranskas tms). Uuden-Seelannin kauneus ja voima ja mikä lie upeus tuleeki siitä, et tää luonto on oikeesti ihan tajuttoman upeeta. En saanu mitää hyvii kuvii niist maisemist auton ikkunan läpi, eikä meil ollu hirveest aikaa pysähellä, mut se oli oikeesti tosi jotenki voimakast se luonto aina välil. Pohjoissaari on tosi hilly (kukkalainen? mäkinen? kumpuileva?), ja aika sellane karun kaunis tavallaa. Ää its really hard to describe. Pitäis ostaa kunnon kamera et saisin kunnon kuvii tukee näit mun sössötyksii. Inhoon digikameroit.

Lähettiin siis torstaina (jonka takii en menny kouluunkaa) puolelta päivin ajelee noin 8h ajomatkaa alas etelää. Torstaina ei kuitenkaa ajettu koko matkaa, vaan pysähyttiin yheks yöks keskelle Uutta-Seelantii kaupunkiin nimeltä Taupo. (alla hieno kartta niille, jotka ei tiedä missä se on)






Taupo sijaistee Uuden-Seelannin isoimman järven (Taupo-järven yllätys yllätys) vieressä, joka muuten samalla sattuu olemaan myös Uuden-Seelannin isoin tulivuori. Tulivuori on kaiketi vieläkin aktiivinen ja se sijaitsee sen järven pohjalla. Se purkautu joku 500v sitte, ja sen purkauksen näki kuulemma maapallon toiselt puolelt asti. Eli jos toi tulivuori tost nyt posahtais joku kaunis päivä, nii asiat ei ois enää hirvee hyvi.

Taupo oli kuitenki tosi kiva mesta viettää yö, koska ton volkaanisen aktiivisuuden (tulee mielee vaa volcanic activity, joten yritin suomentaa) siellä oli hotpools ja boiling mud ja kaikkee muuta jännää turisteja kiinnostavaa pällistelyn kohdetta. Meiän hotellimotelli mikä lie se olikaan oli ihan niiden hot poolien vieressä, ja oli se kyl aika tosi mahtavaa lilluu siel tajuttoman lämpimäs ammees, nousta hetkeks ylös kylmään ja pulahtaa takas sillei et se lämpö alko pistellä. Käytiin kans kattoo sitä boiling mud hommaa, joka oli aika makeen näkönen, kun en oo koskaan sellasta nähny. Rotoruassa on kuitenkin kuulemma paremmat, joten sinne pitää vielä päästä vuoden aikana haha!

Uus-Seelantilaiset on aika isoi Fish&Chips fanei ja Bakerytki on tosi suosittui, joten take away -mestoi löytyy lähes joka nurkasta. Nää on aika sellasii elämäst nautiskelijoit (ainaki mun hostit), jotka arvostaa hyvää ruokaa ja viinii, mut sit toisaalt ei nää oo mitää sellasii snobei ettei fish&chips kelpais - ne menee aina! Toine hauska juttu must oli et täälki o Shell! Uskomatont :D Kysyin Luisilta ja niil on se kuulemma Paraguayssaki. International, im impressed.


Loppuun viel kuvii ihan vihdoin sieltä Tauposta (kirjotan ite Wellingtonist vähä myöhemmi):





^Noi on kaikki sielt hotelliltmotellilt, jossa yövyttiin. Nää kuvat on from Craters of the Moon, joka oli siis se boiling mud mesta:

Toinen tulivuori!! (tosin pienempi ku se siel järven pohjas) Tietojeni mukaan tääki on viel aktiivine


Yayy. Eli seuraavaks kirjotan ite Wellingtonissa, jossa yövyttiin siis 3 yötä. Sen verran voin nyt jo paljastaa et i fell in love. Wellington was so awesome ah ♥ Jos ikin muutan Uuteen-Seelantiin, Wellington on se mesta jonne muutan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

<3

anmaasu kirjoitti...

with whom or what did u fall in love??? ihania kuvia!

Venla kirjoitti...

with wellington <3