tiistai 28. kesäkuuta 2011

Day trip to Auckland

Ihan ekaks HYVÄÄ SYNTTÄRIÄ ÄITI ♥♥♥ Pakko sanoo täs välis, et tänne lähtiessäni luulin ikävöiväni eniten parhaita kavereita, mutta kavereiden harmiksi täytyy myöntää, et kyl sitä on äitiä eniten tullu ikävöityä haha ;D

No, nyt kun tosta päästiin niin asiaan:

Meillä oli viime viikon perjantaina teachers only day, jollon päätettiin Sigridin kaa lähtee vähän tutkiskelemaan Aucklandin keskustaa. Koska Auckland itsessään on niin tajuttoman laajalle levinnyt alue, niin vaikka asunkin west-Aucklandissa, täältä kestää aina sellanen pieni ikuisuus keskustaan asti, enkä sen takii siellä oo niin hirveesti ees käyny. Sen takii oliki tosi kiva kävästä siellä ja ihan kunnol päästä pällistelee pitkästä aikaa kaupunkielämää.



Mun hostit ajo meiät jossain yhentoist aikoihin New Marketille, joka ei ihan siellä keskustakeskustassa oo (mä miellän keskustaks Queen's Streetin ja Britomart-transport centerin, jotka vastaa vähän Mannerheimin katuu ja Rautatientorii Helsingis). New Marketis oli kuitenkin tosi hyvii ja kalliita kauppoja, joita me haluttiin käydä vilkasee. Yritin ettii itelleni juhlamekkoo for the school ball, muttemmä tietenkää mitään löytäny. Pakko kai mennä ens viikonloppun uudestaa ;D

New Marketilta oltais voitu hypätä bussiin ja huristella sillä Britomartiin, mutta fiksuina tyttöinä kummallakaan ei ollut pennin vertaa käteistä, joten kävelymatkaks se meni. Ei kyl ollu ees pitkä matka, ainoo haittapuoli et sato pikkasen (tai Uuden-Seelannin tuntien aika paljoki) aina vähän välii. Onneks Sigrid kuitenki päätti ostaa sateenvarjon, joten ei ees kastuttu pahasti. Kysyttiin neuvoa joltain aasialaismieheltä, joka venaili bussia, ja niiden ohjeiden pohjalta lähettiin sitten suunnistamaan. Hirveesti ei kyl tarvinnu suunnistaa, koska käveltiin vaa sitä kadun vartta pitkin, kunnes nähtiin Sky Tower, jonka perusteella suunnistettiin loppumatka. Matkalla käytiin kans lounaalla tosi kivassa pikku ravintola/kahvilassa. Rakastan, kun täällä Uudessa-Seelannissa panostetaan kahviloihin niin paljon. Tollaset pikku kahvilat on jotain niin ihanaa. Suomessa kävin aina vaan Wayne's Coffeessa, jonne en kyl välttämät enää kotiin tultuu mee: paljon kivempaa on ettii joku oma vakkari pikku paikka tollasten ketjukahviloiden sijaan. (<- Mun mielipiteeseen saattaa vaikuttaa, että on täällä ollessain käyny pari kertaa Starbuckissa ja oon ollu niin karvaan pettyny, et alan boikotoida kaikki isoja ketjukahviloita haha)


täällä on siis talvi näyttää iha meiän syksylt!

Olin ihan tajuttoman ylpee itestäni, kun tultiin Victoria's Streetille ja tunnistin sen nimen jihaa!! Victoria's Street menee siis Queen's Streetin poikki, joten enää ei kaukana oltu! Queen's Streetille päästyämme shoppailtiin viel hetkinen (löysin ihanan neuleen, pitkähihasen ja pikku topin yay me so happy), ennen ku mentiin Britomartiin tsiigaa mist bussit takasin Westgateen lähtee. Eli täältä kun lähtee keskustaan julkisilla ensinnäkin pitää kävellä (jossei siis oo autoo) Waimaukun keskustaan semmoset joku 5km maybe, jossa pitää odottaa dösää, joita menee ehkä 3 päivässä. Sillä bussilla mennään ehkä 20-30min Westgateen, joka on tälläne pieni shopping & bus center, jossa on kans lähin leffateatteri jne. Sieltä pitää ottaa erikseen sit viel joku bussi Britomartiin. Ekalla kerralla, kun menin bussilla himaan keskustast mul meni bussimatkas Westgateen joku 60min, mut nyt kun menin Sigridin kaa meil meni vaa 40min, mikä oli aivan amazing!



Westgates päätettii vielä mennä leffaan, kun ei huvittanu mennä himaan. Mentiin kattoo Green Lantern ja se oli huono. Petyin karvaasti, mut onneks Sigrid makso mut (myöhänen synttärilahja) niin en ollu erityisen vihane haha.



1 kommentti:

anmaasu kirjoitti...

Thanks darling. Hieno synttärilahja, että olet ikävöinyt. Minäkin olen, me kaikki olemme <3