perjantai 25. helmikuuta 2011

Chinese New Year

Mun pitäis itseasias olla jo nukkumassa, koska huomenna on iso pv kun meillä on se juhla ja kaikkee ja täytyy näyttää hyvältä. Oon niin ilonen ku huomenna voin pitkästä aikaa kunnolla meikata ja laittautuu ja olla tyttömäinen enkä joudu tunkee itteeni tollasee kamalaan pussiin yök. I love our school uniform ♥

Aluks vähä kuvia Lantern Festivalista, joka oli myös samalla Chinese New Year eli siellä oli PALJON aasialaisii ja hirvee tungos koko aja ja venattii jotai ääliö minidonitsei about 20min -.-''








Keskiviikkona oli youth groupissa taas oikein kivaa, ja oikeestaa tutustuin viel enemmä ihmisii Kaiparast, niit oliki siel paljo enemmä ku luulin aluks. Tää oli joku semmone esittely kerta kinda, koska tehtii jotai leikkei tai sellasii, et oli 2 ympyrää ja ulommainen aina kiers ja istu uuden tyypin eteen ja sit piti vastaa johonki kysymyksii että "Would you rather be known as a bad kisser or someone with bad breath?" tai "Would you rather steal from an old lady or laugh out loud at a funeral?" eli kysymyksii joihin ei oikeesti haluis vastata :D Sit meil oli kans joku iha random juttu, jost en tajunnu mitää ja jonka seurauksena mullon nyt Kumeu ja Salmon handshake buddies XD
Tehtiin kanssa ryhmissä silta, jonka rakennusaineina sai käyttää vaan sanomalehtiä ja narua. Se oli aika interesting, koska ainoot, jotka sitä sai rakentaa niin niillä oli side silmillä eikä ne nähny mitään ja vaan 1 koko ryhmäst sai puhuu kerralla. Hankaloitti hieman :D
Mut siel oli siis tosi kivaa ja ah rakastan sitä fiilistä ku tutustuu uusiin ihmisiin se on ihan paras! Näil on joku Easter Camp ja everybody keeps telling me that i should go but i dont know yet... Se ois kyl iha sika hyvä mahollisuus tutustuu vielä uusiin ihmisiin jeee :DD Vois salee mennä ellei oo mtn AFS-hommii sillo.

Torstaina meil oli koulus vaa half a day ja päästii klo 12 joten mentii Sigridin kaa SHOPPING !! ♥ Torstai oli eka pv ku pidin mun kouluhametta ja -kenkiä ja ei oo sanoja kuvailemaan sitä riemua, mikä mulle tuli ku kiskoin sen hameen päältä ja kengät jaloista heti, kun vika kello soi ja koulu loppu. Se oli ihanaa. Teen ain sillei et jos on study (eli periaattees hypäri), morning tea or lunch nii otan ain sen hameen pois, koska otherwise i'll get baked. Sitä ei sais ottaa ollenkaa pois mut plaah. Tuolla on aina toisinaan TODELLA KUUMA.
Anyways shoppasin itelleni uudet farkkushortsit (korkeevyötäröiset ♥), farkut ja paidan hihii me so happy. Meillä on viel sopivast mufti day next wednesday (mufti = omat vaatteet) ja nyt mulla on superkivat vaatteet sinne laitettavaks oujee.


hahahhaha sigrid on vielki iha valkone sillon kunno viikinki-iho se vaa palaa :D mä oon jopa vähä ruskettunu jee.

ja sori noist peiliposeist mutten saa ketää ottaa must kuvii ja kuitenki haluutte nähä tuoreit kuvii mun pärstäst turhaa kiellätte.

Eipä tässä muuta meillon huomenna party ja toivottavasti saan kivoja kuvia ja tuun kertomaan sitte joskus taas et mite menee (probably menee kyl edellee vaa hyvin, sri oon tosi boring vaihtari...) (: See ya !!

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Fazer is the word

Aattelin tulla pikaseen päivittelee (oikeesti mun pitäis tehä noit hullui matikan läksyi, mut yh tein jo joku 100 kysymyst) ennen kun lähetään youthgroup hommaan.

Tänään oli hyvä päivä. Kaks viimestä päivää koulussa on ollu vähän fail, eikä jotenki oo vaa sosiaalisena olon kannalta toiminu nii hyvin ku esim viime viikolla, joka oli kaiken kaikkiaan mahtava. Eilen illal päätin, että nyt alan oikee supersosiaaliseks ja puristettii Sigridin kaa aamul oikeen kättä, että tästä tää alkaa :D Oltiin kummatki huomattu, et oltiin suoriuduttu vähän huonosti siihen mennessä.




Aluks oli vähä jäistä, enkä jotenki saanu yhtään pidettyy keskusteluu yllä oikeen kenenkään kaa. Mut sitte en tiiä mitäs ihmettä tapahtu, ku morning tea ja varsinki lunch oli ihan mahtavia! Mistä lie se itsevarmuus tullukaa, mut mul oli niin hyvä fiilis varsinki lunch timella ja pörräilin siel vaa ympäriinsä ja juttelin kaikille ja kaikki jutteli mulle ja annoin kaikille maistiaisii Fazerin sinisestä, jonka sain eilen. Se tais kyl olla vähä virhe, koska nyt siit on jo puolet menny :(( Nää mokomat tykkäs siit iha liikaa, kehtas pyytää viel lisäpalojaki XD Haluisitteko ihanat lähettää vähän lisää tässä lähiaikoina (: ?

Mä sain mun koulupuvun hameen eilen, mutten viel tnä suostunu laittaa sitä päälle, koska se on ehdottomasti pienien korjauksien tarpeessa. Kun tilasin sen hameen 3 viikkoo sit, se oli jopa ehk vähän tiukka, ja nyt se vaan putoo mun päältä ja i definitely havent lost any weight että enpä sitte tiiä miten se on mahollista XD Muutenki mun on pakko lyhentää sitä nunnahametta, ihan senki takii et im gonna get baked there jos käppäilen siinä kaavus ympäriinsä. Tänään mulla oli minimaalisen pienet shortsit ja otin paidanki puoliks pois ja meinasin kuolla. Se hyvä puoli täs lämmös kyl on et oon ruskettunu JEE!! Suomes oisin iha OUJEAH mikä rusketus, mut näide mittapuul oon vielki kalpee...




Hmm no enpä tiiä mikä tän tekstin idea nyt oikee oli. Kaipa mä vaan halusin jakaa tätä hyvää fiilistäni ja sanoo kaikille tuleville vaihto-oppilaille, että believe me it's all gonna turn out good eventually! Ja jos siihen ite menee vaa aktiivisesti juttelee niin se pakostaki menee hyvin, koska kaikki (ainakin Uudes-Seelannis) haluu tutustuu vaihtareihin (ellei ne oo Aasiast). ELI VOIMIA KAIKILLE sitä mä kai halusin sanoo :D

ps. jackie gave me a kiss ♥


tiistai 22. helmikuuta 2011

Tell me, tell me why it feels so right

No nyt on menny jo jonki aikaa enkä ees tahallani oo ollu kirjottamat näin kauaa! Jotenki oon ollu vaa nii busy all the time. No en kyl ees oo, laiskana en oo vaa jaksanu kirjottaa XD Eli anteeksi kaikille jos tuotan pettymyksen mutta yhä edelleen sama vanha laiska Venla olen, en ole pätkääkään sen suhteen muuttunut. PAITSI sain media stuediesin hommat ajoissa (okei päivän myöhässä) kirjotettua ja palautettuu opettajalle wuhuu!!

Ja mitäs tässä onkaan ehtinyt tapahtua... Ei paljon mitään, koska loppujen lopuksi pelkkää normaalia arkea mä täällä elelen en mitään sen kummempaa. Toisaalta kyllä se normi arki on täällä noin 10000x siistimpää kun Suomessa ettei sen puoleen.




Viime viikko oli koulun osalta ihan mahtava. Kaikki 5 päivää oli yhtä ruusuilla tanssimista ihanaa ja helppoa hehhehee. Olin oikeesti surullinen, kun viikonloppu tuli ja tahoin vaan takas kouluu, mut kyl viikonloppuki oli iha jees koska on Friday we had a pool party (with my 10-year-old host-brother and his friends wuhuu!!) ja chillailtiin siellä Sigridin kaa ja otettiin hienoja kuvia.
Lauantaina pystytettiin volleyball kenttä meiän pihalle, joten pelailtiin sitä aika pitkään, ja illalla mentiin to AUCKLAND!! Siellä oli Lantern Festival ja Chinese New Year. Se oli ihan siistii, mut täytyy myöntää että ihmisii oli himpun verran liikaa eikä se oikeesti ollu enää kivaa. Jos oisin ollu oman ikästen kaa se ois varmaa ollu vähä siistimpää, mut oli toi tollaiki jees ja sain kivoi kuvii jeij :D
Sunnuntaina menin aamusta host-veljen kaa johonki country market hommaan, joka oli ihan kiva ja sain sen reissun aikana aivan ihanan kuvan kiwijätkistä: seistiin tiellä venaamassa kyytiä kotiin niin ohi ajo auto, josta huudettiin "U're not wearing undies!" ♥ Ja excuse me kyllä vaan olin. Illalla hengailtiin kämpillä ja naapurit tuli kylään ja ruoka oli hyvää ja oli kivaa (:



Eilen alkoi taas koulu, ja mun täytyy myöntää että tällä hetkellä oon kyl aika pahasti lost tuolla math calculus tunneilla. Statistics viel menee, varsinki koska mul on private teacher siel, mut calculus huhhuh. Tehään siel jotain differentation juttui, joita en oo koskaan ennen tehnykää ja joita nää on tehny jo 2v. Oon ihan hyvin saanu kiinni, mut silti kun tein 5 kysymyst nii niist 1 oli oikein... Sad.
In English we're writing a column ja mä kirjotan Uuden-Seelannin julkisen liikenteen olemattomuudesta. Olin tosi ylpee tnä kun se opettaja luki sen mun tekstin (olin kirjottanu 1 kappaleen) että tosi hyvä alotus jippiajee!! Ehkä pääsen jopa läpi, se ois iha huippuu (:
Media studiesissa katottiin just elokuva Heavenly Creatures, joka oli ahdistava, mut kuitenki aika hyvä. Meiän piti analysoida sitä ja mun ja Sigridin analyysit turned out to be quite interesting... xd Saa nähä tunnistaaks se ope niit ees englanniks. Tänään alottiin kattoo meiän seuraavaa elokuvaa "I'm not scared", joka oli kuulemma espanjalainen elokuva, mutta kappas vaan kun se alko nii eihä se mitää espanjaa ollu vaa selvää italiaa -.-'




Tällä viikolla suunnitelmissa olisi 1) heittäytyä supersosiaaliseksi koulussa, 2) mennä shoppailemaan (+ hoitaa se puhelin homma, älä äiti pelkää), 3) lauantaina meillä on bileet jeah!! ja 4) muuttaa tohon omaan pikku mökkiin vihdoin (:

Ei sen kummempaa tänne. I still like it !! ps. se viel, että kun uudessa-seelannissa sataa niin TÄÄLLÄ TODELLAKIN SATAA


ESSI I CANT WAIT !!!!!!! OUR TRUE BLOOD MARATON IS GONNA BE AWESOMEEEE!!
i wanna do bad things with you

torstai 17. helmikuuta 2011

Pieni välihuomautus

Lupasin ja vannoin itelleni, että nyt pitäsin päivitystauon, koska tuntuu semityhmält kirjotella joka pv tai ees joka toinen pv ku ei tätä kukaan näytä lukevan XD No jossei muut nii äiti ainakin lukee terkkuja sinne ♥

Tänään kävi vaa jotain niin hajottavaa, et oli pakko tulla jakaa. Ette voi uskoo kuin paljo hajosin, kun host-äiti alko kertoo mulle eläinlääkärin käynnistä. Toisella varsalla on aika paha haava vasemmassa takajalassa, joten se eläinlääkäri tuli sitä tarkastaa. En kuitenkaa saanu kuulla mitää siit varsasta, vaan host-äiti oli heti alkujaan maininnu sille eläinlääkärille (kai ne on jotain kavereit, vaik toisaalt uus-seelantilaiset nyt höpöttää tuntemattomienki kaa vaikka mistä), että heillä on tän vuoden suomalainen tyttö vaihto-oppilaana.
Sit oli menny jonki aikaa ja vähän myöhemmi se eläinlääkäri oli sit alkanu selittää, että joo tuol Kaiparas taitaa olla toinenki suomalainen tyttö, koska sen boys have been going on and on about some hot finnish girl at school, joka on koko koulun puheenaihe ja hössötys.

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD jos joku ei tajunnu niin oon tän koko alueen ainoo suomalainen vaihtari

Mahtavaa. En kyl ihan tiiä, että uskoisko koska öhXD aika kaukaa haetult kuulostaa.

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Feeling good

Mietin tässä äskettäin, että nää mun blogitekstit on varmaan maailman tylsimpii lukee, koska en tee muuta ku hehkutan tätä mun oloani täällä mutta kun ah. Mä niin nautin täysin rinnoin nautin (lähes) joka sekunnistani täällä ♥

En ymmärrä miten tää kaikki on järjestäytyny näin hyvin. Mun perhe on mahtava: host-äiti on ihanan sydämellinen, faija on hauska ja pikkuveljet on maailman sulosimmat. Ne on niin söpööi oikeest ♥ Host-äiti kerto et toi vanhempi oli yks ilta selittäny sille mite se kelaa et mä oon iha täydelline ja kaikkee awws :D Ja sitte pikku Jackie ofc on maailman ihanin kanssa. Oltiin yks päivä baarissa (huom päivällä XD) nii se vaati et meen istuu sen vieree ja sit se meni makaa siihe penkille ja sano "cuddle me, cuddle me!!" ja sit mun piti paijailla sen selkää :D



Viime viikolla koulu oli iso YH enkä ois yhtää halunnu mennä, mut täl viikol seki on ollu iha mahtavaa! Tnä vähän (PALJON) pänni yhes vaihees, koska tää koulusysteemi tääl meiän koulus on nii syvält aina toisinaan. Mutta nää ihmiset kyllä korvaa (: Eilinen ainaki oli aivan awesome, koska mulla oli tosi hyvä fiilis läpi päivän ja se on oikeesti ihan sika piristävää, kun tuntemattomatki vaa moikkailee koulussa ja tällai :D

Tulin just sellasest youth group hommasta, joka on joku kirkon ryhmä (älkää naurako ny liikaaXD). Ja siel oli niin kivaa !! Pelattii vaa lentopalloo ja uitii ja limbottii ja tutustuin uusiin ihmisii ja tällai (: Siel ei ollu täl kertaa mitää uskonnollisii hommii, mut niit on kai vähä ens kerral jne, mut taidetaan silti mennä (mentii porukal mä, Sigrid ja Jo) koska toi on iha mahti tapa tutustuu ihmisii. Ja siel oli joku 8 tyyppii Kaiparastki et jee :D



Eipä mulla muuta - täällä menee mahtavasti, toivottavasti sielläkin! Se pitää muute viel sanoo, et olkaa kiitollisii tost suomalaisest koulusysteemist mä ainaki oon. Tää on iha täys kakka tää meiän koulun systeemi. Tai no ei voi sanoo et täys, mut yhalfjalöf meinaa hermot palaa ain toisinaan. Mut still i love it here (:

maanantai 14. helmikuuta 2011

happy valentine's day !

HAPPY VALENTINE’S DAY RAKKAAT KULTAMUSSUKAT !! ♥

Aattelin nyt antaa kaikille tämmösen ihanan ystävänpvlahjan, vaik oonki toisel puolel maapalloo:



Ihan vaan muistutuksena siitä miten kaunis osaan olla, ettette ikävöi mua liikaa (: ♥♥♥

Tänään oli kiva päiväää!! En tapahtunu mitää ihmeellist, mut jotenki koulus oli tosi kivaa ja kotona meillä oli the most delicious meal ever ja muutenki ihana parasta, vaik host-faija uhkaski taas heittää mut ulos ja tehä mun pupusta muhennosta XDD Onse ihana ihminen...

Eipä mulla muuta – täällä menee hyvin, vaikka aamulla rukoilinkin ettei tarttis mennä kouluu ja voisin vaa jäädä himaa ja pikkasen oli ikävä koulubussis mut ei enää sry vaa :D Kuvat eiliselt biitsireissult ja tnä koulusta MUHAHA BE JEALOUS






sunnuntai 13. helmikuuta 2011

A real country girl

Ainiin unohtu äskesestä, että mä pääsin keritsemään tossa yks päivä lampaita! Sigrid soitti ja sano, että se on menossa katsomaan lampaiden kerintää ja kysy että tahdonko mä mukaan. No kyllähän mä tahdoin, niin mentiin sitte sinne ja katottii pari lammasta iha rauhassa, kunnes se yhessä vaiheessa pysäyttikin sen koneen ja otti meiät sinne :D Se keritsemislaite oli tosi painava ja öljynen ja tarttee oikeesti aika hyvän haban et sillä jaksaa surrailla ees taas päivät pitkät. Mun lammas sattu viel olee joku yliaktiivinen - se nous pystyyn kesken kaiken ja mä vaan puristin sitä sit tiukemmin jaloilla ja kaikki vaa nauro mulle XD Okei, no ehkä se sai tehä sen, koska onnistuin sitte nappasee siltä vähän lihaaki sen villan mukana, hupsista...







ja raukkalampaat loppujen lopuks... okei no ne oli varmaa vaa helpottuneit - en ymmärrä miten ne ei kuollu lämpöhalvauksen sen villakerroksen kaa täs heltees !


ja hän ei ole lammas mutta hän oli söpö !

Viikon tapahtumat

Okeeei nyt ehkä vihdoin vähän fiksumpaa tekstiä ton edellisen jälkeen :D Eli mulla ois koko ajan ollu ihan hirveesti asiaa, mutta meidän koira meni ja puri poikki mun läppärin laturin johdon. Oon saanu käyttää host-veljen konetta, mutta siinä ei oo ä:tä tai ö:tä enkä saa kuvia sitä kautta, joten mieluummin jätin päivittelyn sitten kokonaan. Nyt on kuitenkin laturin johto saatu kuntoon eli päivityksiäää!!




random photos

Koulu alko siis tän viikon maanantaina, joten oon jo viikon ehtiny siellä käymään. Se on ihajees: ihmiset on mukavii ja ottaa meiät tosi hyvin huomioon (ainaki osa) ja tunnit on ok (silleen et pärjään kaikil, mut ainaha se koulu on vähä boring toisinaan :D) Meillä on kursseina siis media studies, jossa basically vaan katotaan leffoja ja analysoidaan niissä käytettyjä tehokeinoja ja eri kuvaustapoja jne. Vuoden lopus tehään kai joku oma leffa kans jii(: English on kurssina tosi samanlainen kun äikkä Suomessa, paitsi että se on tietenkin enkuks, joka tekee siitä hitusen hankalampaa. Tunneil käsitellään ihan samoi asioita kuin Suomessakin (eli kaikkia tekstin tehokeinoja, luetaan ja arvioidaan erilaisia tekstejä ja teksityyppejä jne), joten sinäänsä se on tosi helppoa, mutta se englanti hieman hankaloittaa. Photography on ollut tähän mennessä tosi kivaa! Vielä ei olla päästy ite kuvaamaan, ollaan vaan tutkittu erilaisia kuvaajia ja etitty 3, joista halutaan tehä enemmän researchia ja joista halutaan ottaa vaikuttaita itse kuvaamisen alkaessa. Ja ihanana loppukevennyksenä 2 courses of math which means 8 hours of math every week!!! Never been this happy (not) Eli meillä on sekä math statistics että math calculus. Alunperin oli vaan calculus, mutta se performance music meni vähän penkin alle, joten meidän ainooksi kurssivaihtoehdoks jäi toinen matikan kurssi. No eipä siinä mitään, pääsenpähän ainakin sitte taas Essin kaa samoille matikan tunneille Suomes, koska jos tolla en saa suoritetuksi niitä 2 lyhyen matikan kurssii jotka missaan nii en sitte millää.







kaikki kuvat koululta

Tiistaina käytiin (siis mä ja Sigrid) tosiaan siellä meidän AFS auntiella illallisella. Se oli tosi kivaa! Siihen perheeseen kuuluu äiti, isä, meidän ikänen tytär, 14v. poika, 18v. poika ja meidän kaa tuli syömää myös perheen ranskalainen isoisä. Ja aah se sen aksentti! Meinasin kuolla siihen paikkaan kun kuulin sen! Pakko päästä Ranskaan heti kunhan tuun takas Suomeen!! No however syötiin siinä sitte ja juteltii kaikest ja ne oli tosi mukavii ihmisii - jopa niin mukavii, et kutsu sekä mut et Sigridin jo to spend a weekend in their beach house JEEAAH surffin here i come! En oo ihan varma mennäänkö nyt tulevan viikonloppun vai millon, mut i so cant wait!(: Jossain vaiheessa joku otti sitte Duudsonit puheenaiheeks, kun se tais olla joku perheen lemppariohjelma tms. Niillä oli yks jakso nauhotettuna, joten katottiin sit se ja voi luoja en oo varmaan ikin hävenny suomalaisii niin paljo XD Yritin vaa koko ajan selittää että toi ei ole normaalia ja jokainen suomalainen ei tee tollasta :D:D

Keskiviikkona oli mun elämäni first babysitting! Host-vanhemmat meni Aucklandiin jonnekin juhlaan, joten mä jäin sitten yksin näiden 2 kauhukakaran (noei nää on ihanii) kanssa. Taino emmä kyl oikeestaa ees hirvee yksin ollu, koska olin jo valmiiks pyytäny Sigridin paikalle henkiseks tueks ja illan mittaan soitin sitte Jollekin että tuupas tänne näin auttamaan XD Ihan hyvin se kuitenkin meni - sain jopa 3v. host-veljen syömään koko ateriansa, vaikka vähän jouduinki aluks tappeleen. Vaihoin myös elämäni ensimmäisen kerran vaipat! Toivon niin hartaasti, et se olis myös vika kerta, mut jotenkin epäilen sitä. Joudun varmaan jo huomenna uudelleen lapselikan hommiin huoh... Vannon en ikinä hanki lapsia.






random kuvia sieltä täältä

Torstain ja perjantain chillailin vaan tääl himassa jotain omiani hommailen. Oon tehny läksyjä (varsinkin matikan) tosi ahkerasti! Paaljon ahkerammin kun Suomessa. Matikkaa teen ihan vaan sen takii ettei mul oo mun Essi-laskuriani täällä mukana ja joudun oikeesti ite laskee pyh :( Viikonloppuna käytiin lauantaina ensin shoppailemassa!!! En enää ikinäikinäikinä shoppaile Suomessa tän jälkeen oikeesti. Suomessa on joku 2 hyvää kauppaa, mut tääl niit on joka nurkan takana ja ne on HALPOJA! Ostin ekan puolen tunnin aikana 2 kengät ja sitten loppujen lopuksi ostin vielä maailman ihanimmat farkkushortsitkin hehe ♥

Tänään oli AFS picnic jollain rannalla. Se oli aika lame, mutta kävinpähän ekaa kertaa täällä ollessani rannalla ja menin uimaankin! Se vesi oli niiin lämmintä ja muutenkin tänään oli iha hirveen nätti päivä: lämmin ja kaikkee ihanaa. Meiän riikinkukotkin toimitettiin tnä jee nyt on sellasiiki sitte :D Oli muute iha supercute kun mun toi vanhempi host-veli alko autos ollessa laulaa "We are family, I've got my brother and sister with me" ja sit se vaa totes et mä oon sen sisko nykyää. Ja tää perheen isä on niin paras, vaik se vaa dissaaki mua koko aja :D Se hajoo ain iha täysil nimille Milja ja Pinja, ja oisitte kuullu sen ku sanoin et on olemas Siljaki! :D:D Tänään se uhkas et se leikkaa mun hiukset jossen käyttäydy ja tekee mun pupusta paistia XD Julma ihminen...