keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Spookers!! ja muuta elämää

Kolmas pv putkeen kun päivitän, honestly mulla ei taida enää olla elämää! Noei, oon iha tarkotuksel ottanu pari viime päivää vähä rennommi ja päivittäminen on niin kivaaa etten voi estää itteeni hehe.

Viime viikon lauantaina mentiin kouluporukalla, johon lukeutu noin 16 ihmistä maybe, to Spookers!! Se on sellane mesta south-Aucklandissa (mukava 1½h ajomatka...), joka on muutettu vanhasta mielisairaalasta teemapuistoks. Osittain se mielisairaala on yhä edelleen käytössä, mikä oli vähän pelottaa... Eniveis sinne mentiin siis pelotettavaksi basically :D Koska ilma oli vähän tyhmä niin ulkoalueet - eli Cornfield and the Forest - oli suljettu, mut Haunted House ja semmone 3D-homma oli yhä edelleen auki, joten mentiin niihin.

olin niiiin happy kun pitkäst aikaa laitoin taas vähä meikkii naamaa ♥ alkaa jo pännii tää meikittömyys ja kynsilakattomuus ja ties mikä

Sisään pääsi 6 henkilön ryhmissä, ja mä ja Sigrid mentiin meiän kouluisten 3 tytön ja 1 jätkän kaa, joist kaikki paitsi yhen tunsin. Ne ei ollu ne ihmiset, joiden kyydis oltiin sinne päästy, tai joidenka kaa oltiin niin hyvii kavereit, joten eka mua vähä jännitti miten tullaa niiden kaa toimee, mut loppujen lopuks se oli ihan sika hauskaa ja ne otti ihanasti meiät messii siihe porukkaa.

Haunted House oli kai se main attraction. Sisälle päästyä mentiin vaan pikkusista huoneista toisiin, ja melkein joka huoneessa oli joku veriseks ja kuolevaks meikattu näyttelijä. Niitä näyttelijöit ei aina ees huomannu, vaan ne hyppäs aina jostain nurkan takaa ja alko karjuu ja kirkuu ja hakkaa lattioit ja seinii. Siin oikeesti pelästy ihan kunnol, varsinki ku siel oli niin pimeetä ja ne näyttelijät saatto nappaa sua kädestä ja yrittää vetää eroon siit joukosta. Mä ja Sigrid paistettiin muuten mustatukkasesta porukasta aika selvästi, ja se oli iha sika pelottavaa, ku ne alko öristä "I want the blond one. Give me the blond one!!" Haha :D Olin kyl vähän pettyny, koska vaikka siin pelästy niin ei se kuitenkaa mitenkää erityisen pelottava ollu. Tai se ei jääny kummittelee mieles mitenkää. Ainoo, joka jäi mielee kunnol, oli sellane telkien takana oleva tyttö, joka kysy "Do you think i can get out of here? Do you think i stand a chance?" ja me oltiin vaa joojoo ja juostii eteenpäi eroon sellasest hullust ihmissusimiehest, joka meit oli aiemmin ahistellu. Sit käännyin ympäri tsiigaa et seurasko se ihmissusimies meit nii huomasin, et kyllä vaan oli päässy pakoon telkien takaa, koska nyt se tyttö seuras meit semmone hullun kiilto silmis. Kiljuin vaa et "Shes following us!!!!" ja juostii kovempaa haha



Se 3D-homma oli ihan sika siisti, mut se ei ollu niin pelottava kun Haunted House. Sinne mennessä piti laittaa 3D-lasit päähän, joten näytti et seinät ja lattiat ja katto ja kaikki liikku. Ja kun ei nähny kunnol, nii välil sielt seinist hyppäs jotai ihme hemmoi, jotka sit vaa seuraili ja lääppi meiä hiuksii jne. Mut tää ei ollu läheskää nii pelottava. Ainoo, jollon vähä huolestuin oli, kun siel oli sellaset strobovalot (mite se kirjotetaa?XD) ja näkö oikeesti katkes iha huolel ain vähäks aikaa. Sillo, jos joku ois hypänny seinistä, nii oisin saattanu pikkusen kovempaa taas kiljasta. Kurkku oli btw kipeen ton jälkee, kiljuin iha semisti.

Aiheeseen liittyvii kuvii ei oo hirveesti (yhtään), kun ei sinne saanu kameroit viedä, sen takii kuvat vähä aiheen ohi. ps. huomaako kukaan muute mitään uutta kuvissa?(; i might have bought a new camera

Sunnuntaina (kun mun piti olla tekemässä pe-assigmenttia) mentiin taas leffaan! Tällä kertaa mentiin kattoo Bad Teacher, joka oli himpun verran parempi, mut ei kyl vieläkään mikää hirvee hyvä. Semmost peruskauraa.





Koska meil oli Sigridin kaa vähän ylimääräst aikaa, nii mentiin taas sinne Starbucksiin (kun ei siellä god damn Westgates muitkaa kahviloit oo) ja aattelin rohkeana tyttönä kokeilla tollast mielenkiintosen kuulosta vihreetä teetä, johon on sekotettu vaahdotettua maitoa. HYI YÖK. Se maistu iha mädäntyneilt kananmunilta ja näyttiki viel tollaselt ihme terveys-kasvis-smoothielta. Yökyök. Onneks tilanteen korjas mun uudet lempparikarkit, milk bottles ♥♥ Naminam noita oli leffaherkkuina sitte (:

Eilen oli semifunny, kun kävin pe-tunnilla sellasel mukaval 9km lenkillä (kun se on osa sitä mun training programmii). Kaikki jotka mut tuntuu voi kuvitella, että hieman taas pääsi posket punehtumaan siinä hikoillessa = näytin kävelevält tomaatilt. Tääl sitä ei varmaan koskaan tapahu, koska kun kävelin koulun pihan poikki pukuhuoneisii vaihtaa koulupukuu takas päälle, kaikkien suut vaa loksahti auki niiden nähdessä mun naaman haha! Tiistaina olin iha sika väsyny, jote sillon toi pänni iha karseesti, mut nyt toi kyl vaa naurattaa. Edustan kunnialla Suomen punaposkia (:

Loppuun vielä random kuvia, joita napsin meiän tontilta. I am in love with my new camera ♥




Periaattees toi näyttää et voisin vielki olla Suomes: karvalakki ja Jenkki-purkkaa pöydällä!


Essi lähetti synttärilahjan. Sen nimi on Piggy (:


Lisää omanaama kuvia yay






Näkymä pihalta. Muistan, kun otin tän kelasin laittaa kuvatekstiks "Masentavaa" koska olin sillon niiin korviani myöten täynnä tätä maalaiselämää, mut nyt oon taas happy (nukuin 9h ♥) ja on toi sillai seminätti maisema i reckon


Sherlock and Summer


Pinja




Mud ♥

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Day trip to Auckland

Ihan ekaks HYVÄÄ SYNTTÄRIÄ ÄITI ♥♥♥ Pakko sanoo täs välis, et tänne lähtiessäni luulin ikävöiväni eniten parhaita kavereita, mutta kavereiden harmiksi täytyy myöntää, et kyl sitä on äitiä eniten tullu ikävöityä haha ;D

No, nyt kun tosta päästiin niin asiaan:

Meillä oli viime viikon perjantaina teachers only day, jollon päätettiin Sigridin kaa lähtee vähän tutkiskelemaan Aucklandin keskustaa. Koska Auckland itsessään on niin tajuttoman laajalle levinnyt alue, niin vaikka asunkin west-Aucklandissa, täältä kestää aina sellanen pieni ikuisuus keskustaan asti, enkä sen takii siellä oo niin hirveesti ees käyny. Sen takii oliki tosi kiva kävästä siellä ja ihan kunnol päästä pällistelee pitkästä aikaa kaupunkielämää.



Mun hostit ajo meiät jossain yhentoist aikoihin New Marketille, joka ei ihan siellä keskustakeskustassa oo (mä miellän keskustaks Queen's Streetin ja Britomart-transport centerin, jotka vastaa vähän Mannerheimin katuu ja Rautatientorii Helsingis). New Marketis oli kuitenkin tosi hyvii ja kalliita kauppoja, joita me haluttiin käydä vilkasee. Yritin ettii itelleni juhlamekkoo for the school ball, muttemmä tietenkää mitään löytäny. Pakko kai mennä ens viikonloppun uudestaa ;D

New Marketilta oltais voitu hypätä bussiin ja huristella sillä Britomartiin, mutta fiksuina tyttöinä kummallakaan ei ollut pennin vertaa käteistä, joten kävelymatkaks se meni. Ei kyl ollu ees pitkä matka, ainoo haittapuoli et sato pikkasen (tai Uuden-Seelannin tuntien aika paljoki) aina vähän välii. Onneks Sigrid kuitenki päätti ostaa sateenvarjon, joten ei ees kastuttu pahasti. Kysyttiin neuvoa joltain aasialaismieheltä, joka venaili bussia, ja niiden ohjeiden pohjalta lähettiin sitten suunnistamaan. Hirveesti ei kyl tarvinnu suunnistaa, koska käveltiin vaa sitä kadun vartta pitkin, kunnes nähtiin Sky Tower, jonka perusteella suunnistettiin loppumatka. Matkalla käytiin kans lounaalla tosi kivassa pikku ravintola/kahvilassa. Rakastan, kun täällä Uudessa-Seelannissa panostetaan kahviloihin niin paljon. Tollaset pikku kahvilat on jotain niin ihanaa. Suomessa kävin aina vaan Wayne's Coffeessa, jonne en kyl välttämät enää kotiin tultuu mee: paljon kivempaa on ettii joku oma vakkari pikku paikka tollasten ketjukahviloiden sijaan. (<- Mun mielipiteeseen saattaa vaikuttaa, että on täällä ollessain käyny pari kertaa Starbuckissa ja oon ollu niin karvaan pettyny, et alan boikotoida kaikki isoja ketjukahviloita haha)


täällä on siis talvi näyttää iha meiän syksylt!

Olin ihan tajuttoman ylpee itestäni, kun tultiin Victoria's Streetille ja tunnistin sen nimen jihaa!! Victoria's Street menee siis Queen's Streetin poikki, joten enää ei kaukana oltu! Queen's Streetille päästyämme shoppailtiin viel hetkinen (löysin ihanan neuleen, pitkähihasen ja pikku topin yay me so happy), ennen ku mentiin Britomartiin tsiigaa mist bussit takasin Westgateen lähtee. Eli täältä kun lähtee keskustaan julkisilla ensinnäkin pitää kävellä (jossei siis oo autoo) Waimaukun keskustaan semmoset joku 5km maybe, jossa pitää odottaa dösää, joita menee ehkä 3 päivässä. Sillä bussilla mennään ehkä 20-30min Westgateen, joka on tälläne pieni shopping & bus center, jossa on kans lähin leffateatteri jne. Sieltä pitää ottaa erikseen sit viel joku bussi Britomartiin. Ekalla kerralla, kun menin bussilla himaan keskustast mul meni bussimatkas Westgateen joku 60min, mut nyt kun menin Sigridin kaa meil meni vaa 40min, mikä oli aivan amazing!



Westgates päätettii vielä mennä leffaan, kun ei huvittanu mennä himaan. Mentiin kattoo Green Lantern ja se oli huono. Petyin karvaasti, mut onneks Sigrid makso mut (myöhänen synttärilahja) niin en ollu erityisen vihane haha.



maanantai 27. kesäkuuta 2011

AFS mid stay camp

AFS leiri tuli ja meni jo aikoja sitten, mutta kun en kiireisenä (laiskana) ihmiseni oo aiemmin saanut peppuani tähän koneen eteen raahattua (tai oon, mutten koskaan oo saanu tätä kirjotettua), niin tää tulee nyt tällein tyylikkäästi joku 2 viikkoo myöhässä. Mut no worries mate, koska asiat on vieläkin ihan selkeenä mielessä ja onneks on aina kuvia virkistämässä muistia.

chile!
brazilia !! (ja selässä new zealand)
and ofc finland (:

Oltiin siis Long Bay Regional Parkissa, joka oli ihan uskomattoman kaunis mesta. Rantaa silmän kantamattomiin, ja puhdasta sinistä vettä, eikä mitään sellasta ällöttävää ruskeenvihreetä litkuu, mitä siel Suomessa saa haha. Leirintäkeskuksena tää oli mun mielest kanssa paaljon miellyttävämpi kuin gateaway leirin venue (<-- äääää en keksi mitään suomenkielistä sanaa!!)

Paikalle saavuttiin perjantai-iltana, jolloin kaikkien perille pääsemisen jälkeen pelattiin jotain random tutustumisleikkejä ja sitte vaa chillattii ja tutustuttii. Porukka oli suurimmaks osaks sama kun ekallakin leirillä, mut extrana oli kanssa vähän viime heinäkuussa saapuneita oppilaita, jotka oli ollu jo vuoden ja joille tää oli end of the year -camp. Meiänkin porukassa oli pari sellasta, jotka oli tullu vaan puoleks vuodeks ja samalla tavalla niillekin tää oli sitte end of the year -camp. Ite oon kyl tyytyväinen, et tulin ihan koko vuodeks - en kyl täl hetkel sen takii, et tääl ois niin ihanaa (itseasias täl hetkel ei haittais pätkääkää tulla takas kotii vähä keräilee voimii), mut koska tää on yhä edelleen niin kesken tää mun vuos, enkä yhtään osais kuvitella viel lähtöö.

The Scandinavian girls of the camp!! (; all nice and blond and tanned (taned?) ARGH en osaa puhuu suomee enkä englantii



Pirates of the Caribbean

Random river

Koska tää oli enemmänkin sellanen fun camp eikä niin working camp, kun gateaway, meil oli lauantaina vaan ihan lyhkäset ryhmäsessiot. Niissä taas juteltiin, että missä ollaan, miten menee, miltä tuntuu ja plaaplaaplaa. Oikeesti aina kun AFS:n leirille tulee, niin tuntuis ku tulis ryhmätepariaan haha! Mut kaipa se on ihan hyvä välillä pysähtyy ja oikeesti miettii, että missä sitä mennään. Ja tietenkin, jos jollakulla on sellanen tilanne, et tarttee jutella ja tarttee sitä ryhmän tukee nii niillehän toi on ihan mahtavaa. Mä kun nyt en vaan hirveesti syvimpiä tuntojani siinä kaiken kansan edessä viitti paljastaa, niin muhun noi ei valitettavasti hirveesti tehoo.

Lauantaina käytiin myös kävelyllä ympäri sitä puistoo. Yritin ottaa taiteellisii kuvii photographyy varten, mutten oo ihan varma onnistuinko... Käppäilin koko matkan tän brasilialaisen jätkän ja Luisin kanssa, mikä oli must tosi kivaa. Oon silleen aina pikkasen ujo varsinkin noiden latinojen kaa, kun ne on niin full on ja menossa mukana ja hirveen avoimia ja äänekkäitä koko ajan, joten oli tosi kiva huomaa, et kyl mä niidenki kaa osaan loppujen lopuks iha normaalisti olla haha. Joo toi tieto nyt oli vähä random, mut eniveis. Kävely oli oikein mukava, kauniita paikkoja (hieman mutaisia kyllä, kuten yhdestä alla olevista kuvista huomaa) oli. Muutenki ton kävelyn aikan juttelin taas vähän uusille ihmisille, mikä on aina tietenki iha sika kiva ja tulee nii hirmu ylpee olo sen jälkee (: Ainaki mulle.


Brazilia!!

Long Bay

Long Bay

Brazilia

(almost) everyone

Long Bay (taiteellist i know)

new zealand = MUD

Lauantai-iltana oli taas concert, jossa jokasen oli kai tarkotus esittää jotain, mut emmä kyl vaa mitää esittäny. Okei no sen takii jouduinki sitte parin muun kaa illan lopuks sinne lavalle tanssii Barbie Girlii, mut se ei ollu paha ollenkaa :D <-- that sentence doesnt make sense. No, hyvää harjotust teille muille, kun lukasette sen siit pariin otteeseen ja yritätte ymmärtää mitä tarkotan. Saatiin myös ikimuistonen esitys Justin Bieberin Babysta haha. Ja koska tää oli fun camp, meillä ei ollu ees nukkumaan meno aikaa HOW COOL IS THAT!! Mentiin sinne ulos puistoon leikkii jotai spotlight-pelii, jossa jollai hemmol oli taskulamppu ja se sen avulla metsästeli sil pienel alueel piileskelevii muit tyyppei. Mä ja Sigrid got all excited ja mä luulin et me vietiin sitä pelii 6-0, mut sit jälkeenpäi saatii kuulla, et ne oli kuulemma nähny meiät jo aikoi sitte ja kaikki oli ollu vaa iha kyllästyneit meihi, kun me oltiin juoksenneltu siel ees taas eikä tajuttu, kun ne yritti huutaa et "game's over" :D:D Fail. Sen jälkee bailailin vähä reggaetonii lattareiden kaa haha se oli hauskaa. Eka olin ihan kamalan ujo, enkä viittiny yhtää kunnol tanssii, mut sit vähä repäsin ja se oli tosi ihana ku kaikki alko hurraa ja taputtaa mulle. Tuli hirmu hyvä fiilis haha. Mä en valvonu hirvee pitkää, vaan menin nukkuu jo jossain 3 aikaan - olin siihe mennes nimittäin jo saanu kuulla iha tarpeekseni "mahtavia" iskureploja, joita nää jätkät jakeli toisilleen. Jotkut valvo koko yön läpi, mut emmä vaa. Mä alan kai vanhentuu jo iha urakal, hieman huolestuttavaa.

Long Bay

Doggi

Sunnuntaina siivoiltiin vaa ja porukka valitti sitä kui väsyneit ne oli, mut mä olin onneks iha pirteen! (: Paitsi en kyl ihan, tiistaina piti jäädä koulusta kotiin, kun olin niin sippi väsyny... No eniveis sunnuntaina ei siis hirveesti mitään tapahtu, jubailtii vaa ja sillain. Tää leiri ei aiheuttanu mus sellast samanlaist ihme reaktioo, kun se edellinen, jolla menin vaa ihan sekasin niist kaikist uusist ihmisist ja se oli must ihan tajuttoman mahtavaa jne. Täl leiril oli ehkä pikkasen hankalampaa, koska mä en oo nähny melkeen ketään ton ekan leirin jälkeen (täällä korvessa kun asun), joten en päässy messiin niihin porukoihin, mitä nää muodosti tavatessaan vapaa-ajallaan ei-afs merkeissä. Sen takii välil oli vähän hankalaa mennä puhuu ihmisille, mut onneks vaihto-oppilaat on yleensä niin ihanaa porukkaa, et ei siin hirveen kauaa tarvinnu huuli soikeen (pyöreen? ARGH) seisoo, kun jo joku tuli nappasee hihasta ja pääs johki keskusteluun mukaan (:

Kyl mun täytyy edelleen sanoo, et nää leirit on jotain ihan parasta ja aah i cant wait for the south island trip! thats gonna be soo mean yay im excited!!(:

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Queen's Birthday Weekend: Wellington

Taas menny tommonen kiva pieni ikuisuus viime kirjotuksesta. Paljon on ehtinyt tapahtuu ja hirveesti asiaa, josta haluun kirjottaa, mutta aattelin nyt kuitenkin jatkaa mun Queen's Birthday Weekend -jutulla. Seuraavana onkin vuorossa itse kohde eli Wellington!!!

Eli Taupossa vietetyn yön jälkeen ajomatka Wellingtoniin ei ollu enää mitenkään törkeen pitkä, mut ei me sinne silti saavuttu ku vasta aika myöhään illalla. Matkalla etelään käytiin kans morjestaa host-iskän vanhempia. Mun host-isoäiti oli tosi mukava, mut host-pappa oli jo aika vanha eikä se hirveesti muuta tehny ku välil örähdelly tosi epäilyttävän kuulosesti ja yski. Ei siitä siis mitään sen ihmeellisempää, ihan kiva oli nähä perhettä lisää. Makes me feel more part of the family, which is always good.

Wellingtoniin saavuttiin siis ihan vasta illalla, joten mentiin heti syömään illallista kaupungin keskustaan. Se oli ihan mahtavaa. Tietty tää on nyt vähä paha sanoo, koska en oo hirveest Aucklandis night timeen pyöriny, mut Wellington was so much more alive than Auckland! It was full of fancy restaurants and bars and it reminded me of London so i couldnt help falling in love. Se jotenki sykki elämää, ja koska its not as widely spread as Auckland, jo lyhyen viikonlopun jälkeen koko kaupungin pysty hahmottaa ainakin joten kuten päässään.



Yövyttiin host-iskän veljen luona (sen koko suku siis asuu Wellingtonis) ja omg niiden talo oli niin iso ja hieno ja kalliin näköne! Ihan uskomattoman upee paikka, ainoo miinus et u definitely needed a car to get to the centre, koska as i said earlier, north island is veery hilly, ja tääki talo istu jonku valtavan kukkulan päällä. Toisaalt noi mäet on hyvii, koska aina kun meen lenkille niin oon iha dead pikkusenki lenki jälkee jo, ku pitää noit törkeen jyrkkii ylämäkii juosta.

Mul ei ite Wellingtonis oo paljo yhtään kuvia (typerä, typerä minä), joten en siit hirveesti jaksa ilman kuvii alkaa rustailee. Lauantaina mentiin shoppailemaan mulle ball mekkoo, mut ei löydetty höh :/ Sit kans tavattiin host-äidin vanhoi kavereita, joihin se oli tutustunu Wellingtonissa asuessaan. Mul oli niin mahtava olo, kun me istuttiin tuntitolkul sellases hienos ravintolabaarissa, juotiin punaviinii (eka kerta, kun oikeesti tykkäsin punaviinist) ja mul oli oikeesti ihan törkeen hauskaa! Se host-äidin kaveri was such a lovely person (although she did kinda look like a witch) ja se oli niin kiva, miten se otti mutki huomioon. Jotkut aikuiset tekee sitä, et ne ignooraa mut ihan totaalisesti, mikä on hyvin ketuttavaa ja loukkaavaa, mut sit jotkut on tosi ihanii ja ottaa mut huomioon ja kyselee ja juttelee (: Ja tää oli just sellanen ihana ihminen. Lauantai-iltani oli host-iskän veljen vaimon (confusing) synttärit, joiden takii me sinne alunperin tultiinki. Se oli tosi hauska ilta, vaik ei siel hirveest mun ikäsii ihmisii ollukaa. Again lots of good food and wine yay



Sunnuntai aamu oli tietyistä syistä aika karmee, mut aikasin oltiin silti jo menossa tapaamaan lisää kavereita. Eka käytiin jonkun luona kylässä ja nää vaihto kuulumisii, sitte mentiin hakemaan host-veli (se joka oli meillä siis viime holidaysseil kyläs) sen kämpiltä, kun se asuu tääl Wellingtonis ja mentiin lounaalle. And suprise suprise taas yks uus kaveri, jonka kanssa vaihdeltii kuulumisia. Lounaan jälkee mentiin tälläseen museeon, joka kerää kaikkee leffakrääsää. Kun Uus-Seelanti on aika iso leffacountry, niin se yhtiö oli tehny örkit Taru Sormusten Herraan ja animaatiot for Heavenly Creatures ja kaikkee sellast jännää. Siel meni sit jonkun aikaa, jonka jälkeen mentiin takas kämpille. Aikuiset meni ulos illalliselle (tän synttärihomman takii jälleen kerran) ja mä jäin lapsenlikaks, mut se oli oikeestaa iha jees kuvasin vaa ylisöpöi videoi host-veljest haha



Maanantai aamuna lähettiin jo joskus 6 ajamaan kotia kohden. Olin tosi sad, koska oisin halunnu olla Wellingtonis pidempään, mutta ONNEKSI mun host-äiti on maailman paras ja se järkkäs sillein et mä ja Sigrid mennään kahestaa ens viikonloppun Wellingtoniin ja yövytään ton host-äidin ihanan kaverin luona WUHUUU ♥♥ !! Oon so amazingly excited its gonna be awesome!!! Aion ottaa ihan törkeest kuvii ja ostan varmaa uuden kameranki ennen sitä eli laatu postauksia tiedossa sitte (; haha!! Nyt ootan ens viikonloppuu ihan pissat housussa kun oon niin innoissani haha

Täs viel pari kuvaa, jotka nappasin auton ikkunast, kun oltiin matkalla takas himaa kohden.




Sori hei tekstin laadust, ei tnä kyl sykkiny runosuoni tasan pätkääkää. Varmaa surkein teksti minkä oon koskaa kirjottanu honestly. I promise to improve.