maanantai 31. tammikuuta 2011

Horses and Quarter bikes

Ensimmäinen AFS:n sääntö, josta lähetetään ilman varoitusta suoraan kotiin, on nyt rikottu ! Noen kyllä oo ihan varma rikoinko sitä ihan täydellisesti, mutta kuitenkin. Alkoholikin on täällä k-18, joten oonpa onnistunu jo Uuden-Seelannin lakiakin rikkomaan go me!! :D Käytiin tänään ajelemassa quarter bikeseilla, jotka on kai mönkijän tapasii. Se oli lots of fun!! Tyhmä AFS ku kieltää kaikilla moottoriajoneuvoilla ajamisen... Ajeltii kyllä vaa tollasella private fieldillä eikä missää public roadilla, joten technically en kai rikkonu sääntöjä. Kai.





Tänään on ollut kaiken kaikkiaan ihan mahtipäivä! Heti aamusta lähettiin host-äidin kanssa farmille ratsastamaan. Mentiin sellasen vanhan viinifarmin läpi valtaville pelloille, joista puikkelehdittiin porttien kautta toisille jo ylikasvaneille pelloille ja lopulta pienelle metsälenkille. Ne maisemat siinä metsälenkin aikana oli musta ihan uskomattomat, kun se maasto nousi tosi jyrkästi, puut oli valtavia ja vieressä solisi pieni joki. Siinä vaiheessa vähän pänni ettei ollu kameraa messissä, mut toisaalta emmä ratsastamaan kameraa haluukaan välttämät ottaa. Täytyy mennä joku kerta kävelylle ilman heppoi. Hirveen pitkä matka vaa...

Sen jälkee laitettiin heposet pois ja naapurin tyttö Jo oli sillä välin ilmestyny tänne. Katottiin netistä koiranpentuja, tehtiin lounasta, pelattiin jotai pelii ja loppujen lopuks (host-isän tultua kotiin) katottiin koko porukka leffa. Host-äiti ostii siinä kans extempore 3 riikinkukkoo tänne :D Vaikkei tehtykää mitää ihmeellist, oli tosi semmone rento ja kiva fiilis mikä oli ihanaaa! Mulla on nyt niin hyvä olo täällä ja pelkään iha hirveesti, että tää katoo sitte kahen viikon päästä kulttuurishokin iskiessä. Yleensä mielialat vaihtarivuonna menee niin, että ekana on ihan huippua, ja sitten tulee hirvee alamäki, joka lähtee vasta vähitellen nousuun. Toivon niin kovasti et välttyisin tolta alamäeltä, koska 1. mun enkku on kuitenkin aika hyvää, joten kieliongelmaa ei oo missään vaihees ollu 2.en ymmärrä miten en pystyis pitää tästä perheestä 3. mullon koko ajan tekemistä farmilla ja 4. mulla on jo omanikästäkin seuraa. Eli tässä vaikka joulupukilla aikanen toive, että pliis pliis pliis älä vie tätä hyvää fiilistä pois!







No, anyhow leffan jälkeen käytiin ajelamassa, ja mäkin osasin pienen opetuksen jälkee! Se oli oikeesti aika helppoo, eikä mulle tullu kun vaa pari kertaa sellane holy shit -tilanne :D Sitte mentiin vaa kävelylle ympäri näiden valtavaa pihaa, ja me kaikki työnnettiin 3v. host-pikkuveljee vuorotellen sen pyörällä. Se on niin sulonen toi mun pikkuveli ! Yks aamu se oli menny host-vanhemien makkariin ja kysyny "where's my girlfriend?" ja tarkottanu mua :D AWWS ♥ mullon jo poikaystäväki täällä. Eilenki se vaa chillaili tääl mun huonees ja jutteli jotai omiaa mun datatessa ja jutellessa kavereiden kaa fb :D

Sain muuten oman baby bunnyn!! Host-äiti sano, että mullakin pitäisi olla oma lemmikki, joten käytiin kipaisee mulle oma pupu sunnuntaina :D Isn't that sweet! Mun bunnyn nimi on Pinja ja se on tyttö, vaikkei sitä host-isälle kerrota, koska se halus nimenomaan poikapupun. Näillä on ennenkin ollu pupuja - 1 tyttö, 1 poika - and the result was: 40 small babybunnies! Mutta tää ei tapahtu uudestaan Pinja on siveellinen tyttö (: Sen lisäks mulla on nyt toi Sherlock-heppa ratsastettavana ja ens viikolla tänne tulee 2 vuoden ikästä varsaa, joista toinen on sitte mun vastuulla. JEAH lovin' country life! Honestly, nää kyl hemmottelee mut ihan pilalle tätä mukaa :D



Ei mulla sillee sen kummempaa asiaa ollutkaa, seuraavaks ohjelmassa illallinen ja leffa, mut mä meen varmaa nukkumaan. Oon iha törkeen väsyny, rankkaa tää landepaukkun elely!

perjantai 28. tammikuuta 2011

NZ

28.1.2011, klo 13:30, finally in NZ

KYLLÄ!! Täällä sitä vihdoin ollaan vuoden odotuksen jälkeen! Olo on vielki aika epäuskone mut kyl tost maisemast näkee etten ainakaa koto-Suomessa oo :D Saavuttiin tänne tänään jossai vähä yli seittemä aamulla. Mun perhe tuli hakee mut Auckaldin lentokentält, josta ajettii sitte about 45min tänne himaan.

Lento meni iha hyvin. Eka puoli lennosta (London – Los Angeles) oli aivan HIRVEE siis kaamein ikinä. En oo varmaa ikin eläessäni ollu nii loppuun palanu ja paikat nii kipein. Se kesti kymmenen tuntii ja lennettii 8769km. En saanu ku ehk kerran unta sinä aikana, joten basically se aika siel meni seuraavasti: torkahtelua, ruokaa, leffaa, torkahtelua, ruokaa, musaa, ruokaa, torkahtelua, ruokaa, torkahtelua. Ne tunki sitä lentokone sapuskaa mun nokan eteen JATKUVASTI ja mul oli iha törkeen turvonnu olo sen jälkee.




In L.A. me oltii kaikki nii poikki, et vaa lysähettii siihe lentokoneen lattialle makaamaa pitkäksemme, heti ku oltii pesty hampaat ja naama. En oo ikinä ollu nii ilonen siitä, että oon päässy pesee hampaat niiku en tännekää päästessä ikin oo ollu nii ilone siitä, et pääsin suihkuu. Sen tankkauksen aikan tutustuttii sitte kans vähä joihinki islantilaisii vaihtareihi, jotka oli tosi kivoi. En kyl muista minnepäi Uutta-Seelantii ne oli menos... Mut hei i gotta say rugby-pelaajilla on oikeesti ihan mahtavat lihakset! Meiän kaa samas konees oli joku joukkue ja siis se niiden haba oli iha uskomaton.

Toinen puolisko lennost meni jo paljo paremmin, ku sain nukuttuu. Tää itseasias tuntu lyhyemmält vaik oliki 12h ja lennettii 10668km from L.A. to Auckland. Olin koko lennon (ja itseasias ton koko matkan) aika rauhalline, mut sit ku näytös luki 2h Aucklandii, nii alko semmone pieni paniikki iskee. Koneest ulos päästessä olin kyl vaa ilone et finally pääsin ulos, eikä tartte nousta sellasee rakkineesee vuotee wuhuu!! ellei noi potki mua ulos, mut oon niin kiltti ettei ne voi (:

Mun host-perhe on oikeesti tosi ihana!! Tähän siis kuuluu vanhemmat ja 2 pikkupoikaa ja voi hellantuutelituu noi pojat on ihanii !! ♥ Toi vanhempi on tosi sulonen, kun se koko aja juttelee jo mulle, vaik aluks oliki vähä ujo ja toi pikkunen nyt on maailman ihanin, ku se yhes vaihees tuli ottaa mua kädest ja veteli ympäri taloo. Äiti ja isäkin on iha ylikivoi ja oon varsinki ton host-äidin kaa chillailu aika paljo ja se on näyttäny mulle paikkoi ja selittäny asioit.




kuvan tarkotuksenahan EI ole esitellä miten hurmaavalta näytän ilman meikkiä, vaan että haha losers!! kattokaa ku meitsi voi pitää jo farkkushortsei ja kaikkii muit kivoi vaatteit (: loput kuvat on sitten mun omasta huoneesta joka on IHANA

Näiden kämppä ja tontti on ihan VALTAVIA. Mulla on oma huone, jossa on koko seinän peittävät ikkunat tolle pihalle (ne on ihanii, mut vähä epäilyttää sit se pukeutumine...) ja oma kylppäri tossa vieressää. Siel kylppäris on suihku ja kylpyammeki ja se on kooltaa isompi ku meiän kummatki vessat yhteensä! Sen lisäks tääl on keittiö, kodinhoitohuone, lapsille omat isot huoneet, vanhempien makkari ja kaks olkkarii. Eli iso talo kyseessä ja hei en oo sanonu tontist viel mitää!

Se on i – s – o. Ei siitä paljo muuta kyl voikaa sanoo.

Näil on siis yks vuohi, alpakoita, lampaita, 2 hevosta täällä (yhteensä näil on 6 heppaa), kissoja, 2 koiraa ja – mun kauhuks – hanhia ja kanoja (en oo mikää hirvee suuri lintufani, ainaki suvil on kokemust...) Meinasin muute saada sydärin ku menin ekaa kertaa host-veljen johdattaman keittiöön nii siinä niiden keittiön sisällä oli joku varis raakumas!! Se putos pienenä puusta ja nää ruokki sitä, joten nyt se mokoma tulee tänne sisälle ain rääkyy ruokaa. Kiersin sen pedon kaukaa, mut sit ku tultii ajelult takas nii TAAS se oli lentäny sisälle ja kilju siel keittiön lattial. Typerä elukka...

Sen jälkee ku mulle oltiin siis esitelty tää talo ja piha, nii lähettiin äidin ja veljien kaa ajelulle. Käytiin kattomas Helensvillee, mun kouluu, jotai kiipeilymestaa joka näytti aika siistiltä ja sitte yht toist pikkukaupunkii. Helensville on siis oikeesti aika pieni ja nähtävästi vähä... no, ei likanen, mut sillee rempsallaa oleva paikka. Tulee mielee joku Herttoniemi tai Siilitien tyyppinen mesta (älkää nyt kukaa vetäkö hernettä nenää täst XD). Ilmeisesti täällä porukka jakautuu vähä sellasiin rikkaampiin ja sitten sellaseen köyhempiin, minkä kyllä huomas tuol ku ajettiin autolla.

Koululle mentiin kysymään, että mistä schoolbus menee. Se koulu näytti aika pieneltä, vaikka siel pitäiski olla 650 oppilasta. Siellä istu joku viis naista siel tiskin takana – en ymmärrä miks nii mont – joilta me sitte kyseltiin kaikkee. Sain ton kurssivihkosen yms, ja mennään sinne vielä seuraavana keskiviikkona selvittää meenkö on grade 12th or 13th. Se on nyt kai aika fifty-fifty, mut toivoisin tota 13th niin saisin senior ball ja sellast muuta kivaa (:



Kuvia meidän farmista + heppa jota ridaan

Katottiin kanssa mun tulevaa koulupukua, joka ostetaan mulle keskiviikkona. Siihe kuuluu semmone neutraali navy blue yli-polvien hame, samanvärinen paita Kaipara Collegen logolla ja semmone ihme urheilutakki. Mulla pitää kans olla mustat nahkakengät with a lace-up (kirjotetaankoha noi...) ja ankle-high socks. Yh. Sovitin sitä takkii päälle, että miltä näyttää, ja kun otin mun kaulupaidan pois päältä (mulla oli alla farkkushortsit ja toppi) nii se myyjä vaa sano, et ”...girls would show up wearing clothes like that” tai jotai tälläst. Olin siin vähä sille EXCUSE ME ja suututti viel enemmä, kun sen takaa tuli semmone jätkä, jolla oli silläkin hihaton paita, ja ei sille vaa valitettu kuitenkaa. Epäreilu maailma.

Täks päiväks (ja huomiseksikin viel) on luvattu aika pahaa myrskyy. Viel tuol ei sada – ripotteli vaa vähä – mut tuulee kyllä siihe mallii, et jopa +22 astetta tuntuu viileeltä farkkushortseis ja topissa. Nyt kello on tosiaan vasta kaks, ja oon nyt jo kuolemanväsyny, joten en yhtää tiiä miten jaksan tän loppupäivän tai mitä me ylipäätää tehään.





Cordelia-vuohi, hanhet, koirat, se kamala lintu ja vähän uus-seelantilaista sadetta

OHHOH mikä sepustus toivottavasti joku jaksaa lukee :D Kävin muute facebookis ja ei tullu yhtää huono olo jee !! Tääl on ollu so far tosi ihanaa, varsinki ku näil on eläimii, on lämmin, kaunis luonto, ihana talo ja mahtava host-perhe! Koulun alku jännittää, mut onneks ihan täs naapuris asuu vaihtari Norjasta, joka tulee kanssa samaa kouluu, nii en oo siel iha yksi (: Täl hetkel mullon nii mahtava olo ettei mitää rajaa!! IM LOVIN IT ♥

ps. tiiättekö korkeesaaren amazon-talon? tääl haisee ja tuntuu ja kuulostaa ihan siltä!! olin jo et häh minne tropiikkii oon tullu ja noi vaa nauro mulle, ku heti autost päästyä kommentoin että täällähän haisee erilaiselta ku suomessa XDD go venla

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

On our way

JEEE !! Sain vihdoin langattoman netin omalle koneelle, joten pääsen lätkimään tänne näitä postauksia, joita oon kirjotellu (: Vaikka laitan ne tällai myöhäs, pistän julkaisuajaks kuitenki ton jollon se kirjotettii, ku näyttää kivemmalt :D

***

26.1.2011, 13:10, London, Great Britain

Kello on Lontoon aikaa vasta vähän yli yhden, mut Suomessa eletään jo kello kolmea. Uudessa-Seelannissa kello on noin 2 yöl.

Matka alko siis tänään puol kuudelta aamulla, kun lähettiin kohti Helsinki-Vantaata. Hellu ja Essi tuli meille edellisen yönä vikaa kertaa yökylään, ja ne pääski auttelee mua pakkailussa, jonka alotin – ajoissa kuten aina – eilen illalla seitsemän maissa. Pakkaaminen suju kyl yllättävän hyvin ja sain sen jopa alipainoseks sen laukun! Käsimatkatavaroihin ylipainoo tuliki sitte pari kiloo ja jouduin laittamaan päälle kaameen kasan vatteeit (mul oli legginsit, paksut verkkarit, 2 toppii, paksu neule, ruutupaita ja takki), mutta mistään ei onneks sakotettu (:

Lentokentällä hyvästelin sitte kaverit ja vanhemmat. Iida, Suvi, Hellu ja Essi (+ iidan koira rico ♥) tuli kaikki saattaa mua lentokentälle, ja pienen itkeskelyn jälkee sain sitte kiskottu itteni vihdoin turvatarkastuksen läpi. Meitä on 6 vaihtarii eikä saattajaa tai mitää eli vähä epäilytti ainaki tää Heatrow et mite selvitä :D Suunnistettii kuitenki itte ittemme oikeesee koneesee ja ajoissa jopa! Mieliala parani iha tosi paljo sitä mukaa, kun sai juteltuu ja purettuu tuntoja ja nukuttuuki vähä.



Nyt istutaan tappamassa aikaa Lontoon Heathrow’lla. Ollaan istuttu täällä viimeset neljä tuntii jo, ja vähän alkaa tekeminen olla vähissä. Finnairin kone Suomesta tuli terminaali 3, joten hetken aikaa meni siihen, kun suunnistettiin terminaali 1, käytii lunastamas jatkolennon liput ja sitte syötiin kans. Pakko täs vaihees hehkuttaa että aaa brittiaksentti!!! Miten mikää voi kuulostaa niin ihanalt iha oikeest? Iha innoissani oon kuunnellu kassatätejä ja tarjoilijapoikii ja hävenny tätä omaa sössötystä. No, ehkä mä nopee opin kuha sinne Uutee-Seelantii pääsen :D

Lento Uutee-Seelantii lähtee vasta varttia vailla neljä tätä aikaa, eli varttia vailla kuus Suomen aikaan. Lentomatka kestää ihanat 26h, jonka aikana on vaan yks tankkaus in L.A. Päästään kai hetkeks jalottelee sen aika, thank god varmaan semipuutuneet jalat tulee olee. Uudessa-Seelannissa ollaan sitte 28pv viittä yli seitsemän aamulla, jollon te taidatte elää torstai-iltaa.




Tämä typerä lentokenttä ei nyt kuitenkaan omista langatonta ja ilmaista nettiyhteyttä, joten en saa tätä hienoo sepustustani nettiin, kun vasta Uuteen-Seelantiin päästyä, mutta kun tylsyyteen meinaa kuolla niin tällästäkin sitte iha turhaa vääntelee. Vielä muuten kaikki tutut, jotka luette tän te olette velvoitettuja lähettämään mulle Fazerin sinistä ja purkkaa!! Kärsin jo vierotusoireist.

goodbye loves, i'll see you soon !!

Nyt pitää tulla vielä sanomaan että HYVÄSTI SUOMI, meikätyttö hyppää tasan neljän tunnin päästä autoon ja huristelee kohti Helsinki-Vantaata aikomuksena jättää kylmä Suomi taakseen. Pakattua sain kiireestä huolimatta (alotin siis pakkauksen tänä iltana...) ja painoa kertyi vain 19.3kg eli JES ei mennyt yli rajoitusten !!

Mulla ois ollu vielä kuvia ja fiiliksiä sun muuta, mutta nyt mun on aivan pakko päästä suihkuun ja nukkumaan, ennen kuin kokonaan sammun pystyyn.

Kavereille vielä mulla on ikävä jo nyt! En rehellisesti tiedä miten tuun kestää ton vuoden :( Taidan laittaa itteni facebook-lakkoon, jottei tartte katella kavereiden päivityksiä ja uppoutua yhä syvemmälle siihen ikävään ja kipuun ja tuskaan ja wääää.

Seuraava päivitys onkin jo Uudesta-Seelannista sitten. Apua, en vieläkään tajua että oon oikeesti lähössä! Noh, kai se siinä lentokentällä sitten iskee. Voin jo kuvitella niiden kyynelien määrää...

maanantai 24. tammikuuta 2011

noin 59 tuntia

Lähtö on ylihuomenna. Oon vajaan kuudenkymmenen tunnin päästä lentokentällä.

Fiilikset on lievästi sanottuna sekavat. Toisaalta oon oikeasti ihan törkeen innoissani, mut sit toisaalta mulla ei oo pätkääkään sitä fiilistä, et oisin lähössä. Varsinki koulussa, kun näkee kavereita, oli tosi hankala tänäänkin kelaa että joo istun tässä ruokalassa viimestä kertaa, noita en tuu näkee nyt varmaan vuoteen ja sillai. Mulle tulee ihan kamala ikävä kaikkia ihania ja pelottaa, että joku ääliö menee ja unohtaa mut, mutta toisaalt emmä sellasii älykääpiöit, jotka ihan oikeesti unohtaa mut kokonaan, sit enää tarttekaa ku tuun takas.





Eikä nyt pitää kyl peruu, koska kun alkaa oikein kunnolla aattelee, niin apua itseasias kyllähän mulla ehdottomasti on semmonen fiilis että oon lähössä!! Oon repiny kaikki kamat kaapeista lattialle ja ne vaan odottaa matkalaukkuun tunkuaan. Mutsi soitti äsken ja kysyi, että onko viel vaatteita, joita pitää pestä. Serkut on tulossa huomenna vikaa kertaa kylään. Huomenna on pakko mennä kampaajalle vaikken yhtään jaksais, koska huominen on mun vika päivä Suomessa. Kaverit suunnittelee kaikkea kivaa ilman mua. Opettajatki alkaa jo toivottamaan hyvää matkaa. Herravarjele oikeesti :D

Vielä on tekemättömiä asioita ihan vaikka muille jakaa - en nähtävästi turhan paljoa ehi rentoutuu vikoina Suomi-päivinä. Tekemättä on yhä edelleen

  1. muuttoilmotus Kelalle ja semmosee toiseen hommaa
  2. se typerä Suomi-esitelmä
  3. albumi jäi loppujen lopuksi tilaamatta (hyvä minä), joten muistikortille pitää siirtää kuvia Suomesta
  4. lääkäriltä pitää hakea reseptin pidennys
  5. kampaajalla käynti, etten siellä pääse heti ekalla viikolla sönköttämään enkuksi millasta leikkausta tahdon ja päädy lopulta ulos puoli kaljuna ja hiukset vihreillä raidoilla
  6. huomenna käyn ostamassa yhen kirjan vielä hosteille + ne Suomi-avaimenperät jne on edelleen hakusessa
  7. pakkaus!!

Höm. En koskaan jätä mitään vikalle illalle, kuten näkyy...

AFS:ltä tuli muuten postissa "Host Country Activity Waiver" jossa porukoiden pitää allekirjoittaa vastuunvapautus lomake, jota edellytetään, jotta saan kokeilla muun muassa seuraavia aktiviteetteja: helicopter rides, small plane rides, jet skis, rock climbing, hiking and tramping overnight, bush walking, horse riding (en ymmärrä miks toi on tääl :D), rugby, swimming with dolphins, snorkeling, scuba diving, black and white water rafting, surfing and windsurfing, waterskiing, bungee jumping, caving, tandem skydiving jne










Aika mielettömän kutkuttavalta kuulostavia juttua tuolla voi nähtävästi mahdollisuuden kohdalle sattuessa kokeilla ja aion kokeilla joka ikistä, mikä vaan mahdollisuus tulee!! Benji-hyppy ja joku laskuvarjohyppy vähän epäilyttää, mutta katotaan sitä sitten. Delfiinien kanssa uiminen, surfaus, pienlentokone ajelut sun muut kuulosti kyllä ihan kivoilta.

Hosteilta ei oo tullu vähään aikaan meiliä, mutta ajattelin niille vaikka tänään meilailla, ettei ne oo mua ihan kokonaan unohtanu ja muistais olla vastassa siellä lentokentällä sitten 28. päivä kun sinne 2 vuorokauden lentoreissun jälkeen vihdoin päästään.

Meidän lento lähtee muuten kahdeksalta keskiviikko aamuna Helsinki-Vantaalta, josta lennetään Lontoon Heathrowiin. Sieltä matka jatkuu 15:45 (en tiedä mitä aikaa) lennolla, joka pysähtyy tankkaukselle in L.A. ja jatkaa sieltä suoraan to Auckland!! Pääsen siis käymää Jenkeissäki, jossa en oo ikinä käyny jeee :D Lentokoneen ikkunasta mahtaa olla aika mahtavat näkymät. Aucklandissa ollaan perjantaina paikallista aikaa 7:05, tiedä sitten mitä se on Suomen aikaa. Taitaa olla torstai-ilta teillä sillon.

Nyt voisin ehkä alkaa tehä jotain. Vielä noiden kaikkien lisäks yks äikän homma huomiseks, sitten oon done with school for a year, ah ♥

kuviksi saitte nytten vaa jotain helsinki-kuvia. pakko vielä fiilistellä, ei vuoteen näitäkää maisemia tulla näkemään :(

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

London

Lähtö on yliylihuomenna ja siitä myöhemmin vähän lisää juttua. Selailin äsken meidän vuoden takaisen Lontoon-reissun kuvia, ja ne nosti niin ihania muistoja pintaan, että oli pakko tulla jakamaan. Lontoo on mun number one rakkaus enkä malta odottaa, et pääsen sinne opiskelemaan ja asumaan ♥ Ainoa syy miksen oo viel sinne karannu on tää typerä alaikäsyys, joka rajottaa ihan pirusti liikaa.


































Ja hei, ottakaa huomioon, että me oltiin siellä viikko ja tossa on noin 2 ekan pvn kuvat :D Vähän esimakua siitä miten paljon kuvia Uudesta-Seelannista oletettavasti on tulossa...