perjantai 30. joulukuuta 2011

Camping!!

Mä oon puolen tunnin päästä lähössä uudeks vuodeks kavereiden kanssa ylös pohjoseen, joten en pääse fb:hen enkä minnekään toivottelemaan kellekään hyvää uutta vuotta :( Niinpä tää on mun etuajallinen hyvän uuden vuoden toivotus (voisin tietty ajastaa tän, mutten ihan jaksa) !!

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA SUOMI !

Vuosi 2012 tulee olemaan vielä tätäkin vuotta parempi, koska kohta me ollaan kaikki vihdoin se maaginen 18 vuotta ja voidaan lähtee kiertää maailmaa ihan miten huvittaa (raha on ainoo joka rajottaa oon päättäny). Oon oikeesti taas tosi innoissani kotiin tulosta, vaikka ei siellä taida lunta tai muutenkaan kunnon talvea ollakaan. Mulla on suuret suunnitelmat ja mikään (muukun se raha) ei estä mua toteuttamasta niitä! Eli jee, oon aika innoissani täst seuraavast vuodest (:


ps. I just realised that when I come back from camping Sigrid will have 2 days left in NZ. Fuuuuuuuuuuck. Sad face.

torstai 29. joulukuuta 2011

Surfing in Muriwai

Noniin, eli. Me mentiin eilen sinne rannalle surffaamaan. Otettiin osaa sellaseen noin 2h pitkään opastettuun tuntiin. Maksettiin $50, joka ei must ollu ollenkaan paha ja saatiin märkäpuvut. Koska oltiin aika paljon etuajas ei laitettu niit ihan heti päälle, jote mulla oli hyvin aikaa hermoilla ja pelätä et nään kaikkii tuttui rannalla, jossa ne vois sit nauraa mun olemattomille taidoille - meiän koulust kun ehkä noin puolet asuu siel Muriwaissa... (Lucky things, mä oikeesti r-a-k-a-s-t-a-n Muriwaita ja oon jo päättäny jos ikin muutan Uutee-Seelantiin enkä muuta Wellingtoniin niin Muriwai tai joku muu west coastin ranta is the place to be.)

Sitten vihdoin, kun noin 6 muuta ihmistä oli ilmestyny paikalle, vedettiin vihdoin ne ihanampaakin ihanammat märkäpuvut päälle. Mulla sen päälle saamises meni joku 10min varmaa, en tajuu siin on salee joku tekniikka, jota mulle ei oo koskaan opetettu, koska kaikki muut on aina paljo nopeempii ja mul menee joku ikuisuus joka kerta. No eniveis, kun oltiin saatu märkäpuvut päälle, mentiin siihen sen vuokraamispaikan edes olevalle pienelle nurmi alueelle, jossa meille kerrottiin laudan eri osien nimiä ja mihin niitä tarvitaan ja alettiin kans harjotella laudalla pystyyn nousemista siinä nurmikolla. Ideana on eka nousta käsivarsien varaan, vetää takajalka (mulla vasen) vatsan alle, ponnistaa etujalka (mulla oikee) takajalan eteen ja sitten yrittää pysyy pystyssä. Musta se tuntu jo siinä maassa harjotellessa hankalalt, josta voi päätellä ettei se ollu kyl pätkääkää helpompaa siel vedessä.


Kuivaharjottelun jälkee napattiin pareittan laudat kainaloon ja lähettiin tallustamaan rannalle. Tässä vaiheessa Sigridin host-perhe oli jo ehtiny paikalle ja oli videokameral kuvaamas meitä :D Ei ollu hirvee nätti olo sillä hetkellä... Rannalle päästyä ohjaajat selitti meille eka kaikista vaaroista ja mitä pitää tehä jos joutuu sellaseen kohtaan (en millää muista sen nimee), jos vesi vetäytyy takasin meree jne. Ne kans näytti kaikki käsimerkit ja sillai, jonka jälkee tehtii taas parit kuivaharjottelu kerrat hiekalla, ennen kun lähettii lautojen kanssa veteen.

Surffaaminen oli ihan älyttömän hankalaa, mut se oli kans ihan älyttömän hauskaa. Tai emt, kaikki muut näytti pääsevän aika nopeesti pystyy ja sillai, joten ehkä se olinkin vaa mä jonka mielest se oli nii hirvee hankalaa haha. Pääsin aika helposti polvilleni, mut sit jäin jumiin siihen, kun en tajunnu ponnistaa itteeni kokonaan ylös. Oltiin siel vedes joku 1½h ja kyl mä sit loppujen lopuks pääsin jo ylös noin puoleks sekunniks kerrallaa, mut pääsinpähä silti :D Ne ohjaajat oli ihan sika kivoi kans: ne vaa heitti läppää samal ku ne autto meit ja kysy kaikkee vaihost jne. I love kiwis cus theyre always so chilled. Its such an amazing attitude i reckon haha.


Kattokaa mun naamaa XDD Näytän iha possult. Silmät sirillää tollai vammasesti sen takii, ku se suolavesi oli painful kun se meni silmiin! Puolet ajast olin sokee sen takii ku silmiin sattu nii paljo.


Pääsin sinne polvilleni wuhuu. Mut tost ei sit mitenkää enää päästä ylös eli buhuu

Aika meni ihan sika nopee, ja kohta meiän pitiki jo nousta sielt vedest ja käppäillä takasin sinne vuokraamoon. Mua harmittaa nyt ihan sikana, kun kokeiltiin surffaamist näin myöhää koska se oli oikeesti niin hauskaa! Jos oltais kokeiltu aiemmin, oltais varmaa voitu mennä surffaa vähä enemmä - nyt ku Sigridki lähtee vajaan viikon pääst ja kaikkee... :( Sad face. Mut voin ain tehä kuivaharjotteluu Suomes, et sitku tuun takas Uutee-Seelantii pysy pystys sekunnin!! Yay


Esimerkkiä siitä miten ei pidä yrittää nousta pystyyn. Tollai ku menee toisen polven varaa ei pääse enää ponnistaa itteensä ylös menettämättä tasapainoo ja toi on se mis mul meni vikaan and thats why i got stuck on my knees all the time.


Fail.


Fail 2.

tiistai 27. joulukuuta 2011

There's something in the water that makes me love you like I do


Auckland

Oon vihdoin syöpöttely joulun jälkeen palannut takaisin rytmiin: herkkujen syönnin oon lopettanut (melkein) seinään ja oon myös tehnyt joka päivä ainakin jonkin näköistä liikuntaa. Olin eilen yötä Sigridillä ja pienen harkinnan jälkeen päätin jäädä vielä toiseksikin yöks. Sillä on kuitenkin enää viikko jäljellä täällä, niin kai tää on ihan hyvä viettää aikaa sen kanssa. En tosissaan oikeen ees tiiä mitä mä täällä oikeen teen ilman sitä. Välillä musta tuntuu hieman hölmöltä, että pidensin mun oloo. Kaikki vaihtarit muut on lähössä, ja tavallaan haluisin kokea sen kotiin lähtemisenkin niiden kaa samalla. Mut sit toisaalt, on ihanaa et mullon viel se 21pv jäljellä, vaikka ei se mitenkään erityisen pitkään sekään oo. Emmä tiiä, välillä oon niin innoissani kotiin tulosta, mut sit toisaalt välillä ahistaa ajatuskin tän kaiken jättämisestä. Mut kyl mä haluun tulla takas ja suorittaa mun koulun loppuu, et voin pian taas lähtee sit uudestaa. Teiän pitäis kuulla mun kaikki suunnitelmat. Ne on ehkä jotkut vähän kunnianhimosii :D

Tänään ollaan Sigridin kaa vaa hengattu niiden uima-altaalla ja onnistuin jopa polttamaan naaman jippiajei. Andrea tuli käymään pariks tunniks ja juteltiin sen kanssa hetkinen. Vaikka tänään oli pilvistä ja vähä kylmää, niin käytiin silti uimassa. Aattelin et i gotta make the most of it while i can cus we definitely dont have a swimming pool in Finland. Eilen illal oli tosi ihana käydä yöuinnilla, vaikka pelkäsinkin koko ajan sielt jostain syvyyksistä hyökkäävän hain tai jonkun, kun sen altaan valot oli menny rikki niin ei nähny.

Tänään illalla käytiin kattomassa The Adventures of Tin Tin leffassa. Se oli oikeesti ihan sika hyvä! Sen leffan animointi tehtiin kaikkien tietojeni mukaan Wellingtonissa, joka on aika iso film center. Siellä on tehty mm. District 9, Lord of the Rings, Avatar jne.

Huomenna on lähtö heti aamusta (9:30) Muriwai-rannalle, jossa mennään vihdoin ja viimein kokeilee sitä surffausta! Annica oli ihana ja tekstas aiemmin ja kysy jos haluun mennä sen kanssa, ja koska olin Sigridillä niin luonnollisesti sekin kutsuttiin messiin, ja näin sitä nyt ollaan menossa (: Oon tosi super excited, vaikka tuskin mä sitä yhtään osaan tehä, koska se on kuulemma ihan super hankalaa, mutta tärkeintähän on vaan se kokemus ja et voin sanoo, että been there done that.

Sigrid sai muuten joululahjaks kasapäin kiwi musaa (sen host-perhe on tosi musikaalisii), joten kopioin ne kaikki siltä ja nyt mullon kasapäin kiwi musaa and im loving it ♥ Nyt on jotain, jota voi kuunnella kotiin mennessä ja fiilistellä Uutta-Seelantii. Ite sain joululahjaks ihanan kaulakorun, suklaata (bad), valokuva-albumin, päiväkirjan vuodella 2012 ja korvikset. Hirveesti en ees saanu, mut ei se haitannu, koska en odottanu mitään. Ite ostin 11v host-veljelle soccer hiiren (siis tietsikka hiiren), koska se pelaa soccerii ja tykkää tietsikoist, 3v:lle ostin lammas pehmolelun (Essi se on rakastunu niihin pehmoleluihin, jotka mullon, joten ostin sille oman) ja vanhemmille ostin vaan leffaliput ja lupasin vahtii poikii niiden lähtiessä ulos.

Nojoo, oiskohan tässä vähäks aikaa tarpeeks turhan päivästä löpinää. En taas pariin päivään pääse päivittelee tai koneelle muutenkaan, koska lähen camping kavereiden kaa uudeks vuodeks (: Oon aika excited täst, vaikka koko seuraavaks viikoks onki luvattu sadetta. Jippiajei. No, eipä voi mitään, sitte biletetää sateessa haha.
Ainiin viel: Aucklandin keskustas on tää yks katu, jonka nimee en nyt millään saa päähäni, jossa ne menee hardout every Christmas. Koko katu koristellaan jouluvaloilla ja -pukeilla ja poroilla ja tontuilla ja ties millä, ja sitten kaikki käy pällistelee sitä yöaikaan. Mäkin kävin siellä yks ilta ja täytyy myöntää, et kyl se aika vaikuttavaa oli. Hirmusen paljon vaivaa ne on ainakin nähny, et ne sai sen noin nätin näköseks.


ps. hyi ku tuli kamala postaus :D eihä täs oo päätä eikä häntää koko tekstissä! seuraaval kerral lupaan panostaa.

maanantai 26. joulukuuta 2011

I believe I can fly


Bungy (benji) hyppy on keksitty Uudessa-Seelannissa, joten pakkohan sekin oli sitten kokea täällä ollessa. Alunperin olisin halunnu hypätä bungyn Queenstownissa, jossa oleva Kawarau Bridge Bungy on Uuden-Seelannin original bungy. Koska pikkusiskot ei kuitenkaan turhan paljon ideasta innostunu enkä halunnu yksinäni hypätä, jätin bungyn pois ja hyppäsin sen täällä koto-Aucklandissa. Oli varmaan oikeest mun elämän kamalimmat hetket, kun seisoin siin reunalla ja yritin saada itteeni hyppäämään alas (tokaks kamalin oli se, kun ne punnitsi mut ja kirjotti luvun isoilla punasilla numeroilla käteen - sen takii mullon vasen käsi peitos näis kuviski haha). Mut se fiilis kun olin hypänny... Se oli ihan USKOMATON. Heti ku pääsin ylös halusin vaa hypätä takas alas, ja meenkin varmaan hyppää kerran uudestaa täällä olon aikana. Toivottavasti tokal kerral en ois yhtä kuset housut, vaan oikeesti nauttisin siitä sen koko ajan, koska se menee niin hirmu nopeesti. Vapaapudotust on ehkä joku 5 sekuntii ja sen jälkee alkaa jo pompii sen köyden varas. Mahtavaa kuitenkin, suosittelen kaikille.

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

MERRY CHRISTMAS !

Host-veljen synttärit oli viikko ennen joulua, joten hankin sille tän synttärilahjaks. Olin aika ylpee itestäni, kun löysin sen, koska kolusin kauppoja varmaan 5h ettiessä joulu- ja synttärilahjoja ja sitte löysin jotai näin kivaa! Yay.


Hyvää Joulua täältä päin! Me ollaan vietetty jo jouluaatto (christmas eve) ja tällä hetkellä meneillään on joulupäivä (christmas day), joka on se, jota täällä brittiläiseen tapaan perinteisesti juhlitaan. Lahjat on avattu ja mäkin annoin omat lahjani perheelle. Eilen meillä oli pikkunen Xmas party: porukkaa ramppas täällä kolmesta ilta yheksään ja tarjolla oli ruokaa ja juomaa. Oli ihanan lämmin aurinkoinen kesäilma ja vaikka tää ei kyllä pätkääkää joululta tunnu niin on tää aika jees haha! Mun host-äidin mielikuva joulusta on, että eka me syödään upee lounas (katoin pöydän ja sain ohjeeks "everything has to be absolutely perfect"), jonka jälkeen siivotaan nopee, ettei tartte myöhemmi, ja sitte istutaa koko iltapäivä ja ilta pikkumekoissa ja korkkareissa ulkona auringossa ja syödään ja juodaan eikä tunneta huonoo omatuntoo siitä. Tätä odotellassa siis, tällä hetkellä kinkku uunissa ja pöytä katettu että kohta tää varmaa kunnol lähtee käyntiin. (: Enjoy snowless christmas in Finland! xoxo

 

Pakko oli laittaa kuva tästä, koska ostin tän mekon noin 6kk sitten ja aattelin et käytän sitä mun school ballissa. No, lihoimpa sitte sen verran et näytin iha muodottomalt makkaralt siin. Syvästi masentuneena laitoin sen takasin kaappiin, mut nyt uskalsin vihdoin taas kaivaa sen esille ja kokeilla päälle JA SE MAHTU !!!!!! Vielä oli vähä ehkä tiukka, mut olin niin ilonen ettei se haitannu jote tällä mentii :D


Valmistautumista...

Meiän pikkukanat ♥

 Äippä

Tein nää alust loppuun aivan ite! Ja oli kuule iha sika hyvii.


Toinen asia, jonka tein oli eggnog (en tiiä miten kirjotetaan), joka on perinteinen englantilainen joulujuoma. Siinä on paljon brandya, kermaa, maitoa ja nimensä mukaisesti kanamunia. On se hyvä ku Sigrid oppii leipoo kaikenlaist sen host-äidin kaa ja mua opetetaa tekee jotai alkoholijuomii haha.


Koska olin host, jouduin koko illan tarjoilee kaiken näköstä pikkupurtavaa.


Ja loppuilta... :


Näillä mennään! Hyvää Joulua kaikille ihanille ja rakkaille, pitäkää hauskaa ja nauttikaa! Enää 25pv sit nähään taas ♥