maanantai 7. maaliskuuta 2011

AFS gateway camp - toinen yritys!

Tällä kertaa pelaan varman päälle: kirjotin ekana koko homman paperipäiväkirjaan, nyt kirjotan tätä wordiin ja sitten vasta kopioin bloggeriin. I WON muhahah

Elikkäs. Eilen kotiuduin jossain kolmen maissa sieltä AFS Gateway Campilta, joka on siis alkuorientaatio leiri. Oltiin siellä pe-su ja honestly oisin voinu olla viel vaik ui paljo pidempää, koska siel oli MAHTAVAA!! Ihan awesome leiri täynnä ihania ihmisiä, joit mullon nyt jo ihan törkee ikävä. Varsinkin niitä ääliöitä, jotka on vaan 6kk ja lähtee sitte :( Parasta oli oikeesti se, miten 1 huonees pysty kerral olee nii mont eri kansallisuutta, kulttuurii ja äidinkieltä ja me tultii silti ihan mahtavasti toimeen! MONIKULTTUURISUUS ROCKS !!

Mut ja Sigrid haettiin pe illal seittämän mais täält meiltä, ku matkan varrel satutaan asumaan. Mentiin chaptereittain ja koska meiän chapter on varmaa uuden-seelannin pienin (noen tiedä, vähän väritän tekstiä) ja meiot oli vaan 8 + 2 leaderii, nii tungetti ittemme sellaseen pieneen ja epämukavaan pakuun. Mul kävi kyl tosi hyvä tuuri, koska pääsin istuu takapenkille Thomaksen kaa (jonka kaa tuun hyvin toimee), Sigrid istu edessä ja mul oli vieres jonku tyyny, joho nojaten otin nokosetki :D Thomas on siis Californiast ja sen mielest on maailman hauskin juttu, et meil on alpakoit ja sain koko viikonlopun kuulla siit kui mun pitäis alpakal ridaten mennä kouluu XD Lupasin kyl silleki lainaa yhen jos seki haluu tulla.


chile cleaning


Pysähtiiin matkal illalliselle Mäkkäriin (-.-’) mikä oli kyl täysin tarpeetonta, koska jokasen piti tuoda leirille jotain leivonnaisii ja meit oli yli 40 which mean a LOT of food. Söin tona viikonloppuna aivan liian hirveän paljon. Saavuttii leiriäpaikalle jossai 8 mais ja eka olin vähä että öö mitäs tässä nyt pitäisi tehä, ku me tultiin tyylii vikan ja en tuntenu ketään, MUTTA sitten bongasin Annican :D Annica on siis kans suomalainen vaihtari, jonka kaa tultii tänne samaa matkaa jne. Saatiin pikkasen palautet siit mite kiljuttii ku nähtii haha :D:D

Alettii melkee heti leikkii jotai random leikkei (mm. piti kuljettii tennispallo jonon läpi leualla ja pujottaa lanka vaatteiden alta katkasemat lankaa koko jonon läpi yms :D) Se oli kuitenki heaps of fun ja taas olin iha punanen ku olin semi innoissani ja sillai XD Sain kans designaa Annicalle lookin käyttämäl sanomalehtee. Se oli aika sexy suoraan sanottuna ja mun mainospuhe/selostus kruunas koko esityksen. Nukkumaan meno aika oli 23:30, mikä oli hyvin lame. Nukuin samas huonees Annican, Sinin, Sigridin, Alexan (aka Panama), Victorian, Elodien ja jonkun jonka nimee en muista kanssa.







Koko lauantai meni lähinnä sellasissa pienissä randomisti valituissa ryhmissä taas niitä samoja vaihtarijuttuja jauhaen. Täl kertaa ei onneks alkanu nii paljo ahistaa, mut kyl mulle taas tuli semmone ”apua pitäiskö mul mennä ny jotenki tosi huonosti” –fiilis. Varsinki, kun puhuttiin niistä ups and downs ja se sano, että ne ei välttämät oo viel tullu ollenkaa. Mutku must tuntuu et ei mulle tuu mitää järkyttävää alamäkee missää vaihees, ku oon nyt jo päässy kuitenki arkee enkä oo mitenkää ekstaasis, vaikka nautinki elämäst ihan törkeesti. Ihan hyvii vinkkei kuitenkisain ja tiiänpähä ainaki mitä tehä, jos jotai ongelmii nyt ilmestyiski.



Uus-Seelantilaisten herkku “Vegemite” ihan törkeen suolasta ja pahaa mössöö, josta kukaan ei leirillä tykänny. Mä en ees maistanu sitä siel, koska oon traumatisoinu itteni jo sen suhteen: luulin et se oli suklaata ja laitoin iha törkeen kerroksen sitä leivän päälle (sitä on tarkotus laittaa iiihan pikkunen kerros) ja hyi meinasin melkee oksentaa :D




Kolmen kohalla ohjelmassa luki ”fun”, joka tarkotti siis hengausta siellä ympäriinsä – ohjelmaa oli järjestetty vasta illaks. Siel leirikeskukses oli kuitenki vesiliukumäki ja flying fox, joilla leikkien vietettiin ainaki puoltoist tuntii :D Se vesiliukumäki näytti tosi huteralt ja olin iha varma et kuolen jos meen siihe, enkä ekan uskaltanu. Sit kuitenki muistin, että olin just noin 5min sitte kirjottanu vuoden tavotteisiin benji-hypyn, joka ehkä vaatii semisti enemmä rohkeutta. Niinpä mä sit urheasti riisuin vaatteet ja esittelin bikineissä upeita shortsi- ja toppi-rusketusraitojani (XD) ja menin siihe hulluun huteraan hommeliin. Ja onneks menin se oli hauskaa!! Flying fox oli kans tosi kiva, mut sitä en jännittäny läheskää nii paljo ku sitä vesimäkee. (Me tehtii niis pienryhmis leirin lopuks semmone juttu, et piti kirjottaa positiivisii asioit toisistaan nii joku kirjotti mulle ”awesome in the waterslide” enkä oikeesti tajuu koska en tehny siin mitää ihmeellist XDD salee sekotti mut siniin, joka veteli siel iha hullun...)



älä isä pelkää, tää otettiin sigridin vedenkestävällä kameralla, ei mun kameralla (:



Pöytäfutis oli kans ehkä leirin suosituin peli ja mä olin ehkä leirin huonoin pöytäfutiksessa XD Olin niin säälittävä tapaus iha oikeesti huhhuh. Voitin kuitenki Manuelin kaa yhen pelin Ranskaa, Sveitsii ja Ruotsii vastaa JEAAAAH !!! Manuel oli iha hullun hyvä nii keskityin vaa syöttää sen pallon sille ja kiljuin hirvee kovaa ain ku saatii maali XD:D:D: Se on mun chile/tablefootball mate nykyää.




Illalla ohjelmassa oli konsertti, jossa jokanen maa esitti jotain omasta kulttuuristaan. Meitä suomalaisii oli 4, joten sitä esittämistä ei tarvinnu jännittää pätkääkää. Ei sitä kyl muutenkaa ois tarvinnu jännittää, koska se fiilis oli nii hyvä ja avoin ja kannustava. Jokanen sai raikuvat aplodit esityksen jälkee, no matter how fail it had been :D:D Me alotettiin laulemalla Muumien tunnarilaulu (oisitte nähny niide naamat ku alettii vetää pappapapaapamaammamamaama joku 5min ja ne salee luuli et se tarkotti jotai ja suomi on vaa tosi retardi kieli XDD), jost jatkettii Maamme-laululla ja lopuks opetettii letkajenkka :D Porukka teki tosi paljo lauluja ja tansseja. Ihan törkeen paljo hyvii kitaransoittajii siin porukas oli!!





Konsertin jälkee tunnelma oli iha huipussaa ja menin siel vaa ympäriinsä selittämäs ties mitä iha kaikille :D Sain mm. salsa-tunnin Panamalta (sen nimi on siis Alexa, mut se on Panamast ja sanoin sitä aina vaa Panamaks :D), opettelin jotai sveitsiläist hipitihyppelytanssii ja pelasin pingist. Ilta loppu siihe, ku istuttii koko porukka ulkona, Hanna soitti kitaraa ja laulettii kaikki AIVAN täysii Mamma Miaa :D Ja sitte tuli nukkumaan meno aika... -.-’’ Mut onneks ne sano, et tää on ainoo ”working” camp ja muil ei oo mitää nukkumaa meno aikoi tai mtn. Eli MIDSTAY CAMP 4 MONTHS TO GO !!!! I’m sooo going there! (äidille tiedoks että nää loput 2 leirii on maksullisii hehe sori)




Sunnuntaina lähettiin 2 mais takas ja EN OIS HALUNNU LÄHTEE itkin melkee verta ku halasin niit tyyppei :( Varsinki niit, joit tiiän etten tuu näkee enää vähää aikaa. Sunnuntain oltiin viel pieni hetki niis ryhmis, siivottiin ja sit vaa hengattii ja otettii jokanen joku 400 kuvaa :D Sain hirveen paniikkikohtauksen sunnuntain, et APUA eihä mul oo yhen yhtä kunnollist kuvaa koko leirilt. Kaikki muut tais saada samanlaisen valaistuksen, koska koko sunnuntai meni lähin kuvast toisee juoksemisee. Must tuli iha outo, tosi epävenlamainen: semmone halaileva ja ylisosiaaline. Oon yleensä aika tarkka ns. omast tilast, mut nyt vaa juoksin siel ympäriinsä ja halailin ihmsii ja kiedoin kädet ympärille kuvissa jne. Must tuli ku yks niist eteläamerikkalaisist :D:D Yhteen kuvaa Nicolas sai älynväläyksen nostaa mut sen hartioille istuu, poikaraukka... XD Meinasin putooki sielt ja tartuin sit Eduardoo paidan kauluksest ja meinasin kuristaa sen XDD Go venla näin niitä kavereita tehään...




Kaiken kaikkiaan kuitenkin MAAILMAN MAHTAVIN LEIRI IKINÄ !! Leaderitki sano meille, et oltiin erityisen hyvä porukka ja tosi hyvä henki. Emt salee sanoo sen kaikille, mut oliha se kivaa tuntee olevansa erityine ja sillai (: Ja iha awesome leiri se olikin, tutustuin nii monii ihmisii from all around the world et huhhhuh. CAN’T WAIT FOR THE MIDSTAY CAMP !! ja voi että sitte ku pääsen takas suomee, käyn vähä töis ja kerään rahaa ja lähen kiertelee näkee näit kaikkii ihmisii ♥ I love life.



aloin ottaa yhteiskuvaa panaman kaa ja tollane porukka siihe samantien syöksy :D
!! ♥


ps. sori for the kuvaoksennus

+ vielä KOKO PORUKKA JA OUR CHAPTER WAITAKERE, WEST AUCKLAND WHUU !!


5 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Kivalta kuulostaa =) Hehhe, repesin tohon muumitunanri juttuun mamamamamapapaaappaah. xD Kiva ku kirjotat näin pitkii juttuja ja laitat paljon kuvii :) Tykkään lukee sun blogii!

Anonyymi kirjoitti...

Missä kaikki muut suomalaiset vaihtarit ovat? Eikö viikonloppu ollut pakollinen kaikille? Saitko jo meidän namit? Millaiset reaktiot olivat salmiakkiin?
Haleja! Family

Venla kirjoitti...

Anx, haha kiitti ! :D

Family, tää oli vaan Aucklandin lähistöllä oleville vaihtareille, muilla on omat leirinsä. En oo saanu viel, mut kerroin et lähetitte ja ne lupas ainaki maistaa :D

Unknown kirjoitti...

OJOJOJOJO tosi outoo ku sillon ku olit lähössä en ees NIIN paljon ajatellu asiaa mut sit ku tajus et sua ei nää vuoteen iski sellanen ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄVENLAAAAAAAAIKÄVÄ D: D: D:

Vähän jotenki helpottaa ku saa tätä sun blogii seurata :D mut aivan upeeta ja mahtavaa, melkein alko itteeki himottaa lähtee vaihtariks :D mut nauti nauti mä en päästä sua mihinkää sit ku palaat suomeen >:)

Sun blogii on muuten tooosi kiva seurata! Kirjotat hauskasti ja rennosti, jaksaa lukee samantapasetki asiat moneen kertaan :)

PALJON PUSUJA JA HALEJA!

Mmmmirrrrrrrra

Anonyymi kirjoitti...

we want more blog writings! et edes skypeen tullut vkonloppuna, niin panes kirjoittaen tänne, pls. Haleja ja kovasti terkkuja Tean ja Veskun perheiltä ja mummalta. Äiti