maanantai 29. marraskuuta 2010

To do -list

Ajattelin tähän aikani kuluksi nyt listailla vähän asioita, jotka on vielä tehtävä ennen vaihtoon lähtöä. Oikeastihan mun pitäisi olla lukemassa matikan kokeeseen, mutta hehheh... Btw 56 päivää jäljellä HERRA VARJELE MIHIN TÄÄ AIKA KATOAA.



  • Suomi-albumi, johon liitän paaaljon itse otettuja kuvia kaikkialta Suomesta ja mun elämästä täällä: perhe, kaverit, koulu, harrastukset, lomat, koira ja kaikki muistot ylipäätään. Sit sellaset söpöt kuvatekstit ja jotain esim. "mietelauseita" Suomesta sinne tänne. Sitä käyttäen voisi esitellä Suomea aika kätevästi ja voisi itekin aina selailla, kun ikävä iskee.
  • Suomi-esitelmä, koska olen kuullut että melko varmasti joudun pitämään esitelmiä Suomesta, joten siinä säästäisi aikaa, kun olisi tehnyt ainakin pohjan jo valmiiksi himassa.
  • Tietysti päättää että mitä ihmettä sitä aikookaan ottaa mukaan. Pakkauksesta en jaksa kuitenkaan vielä stressata, sen jätän siihen kun aikaa kotona on enää 2 viikkoa.
  • Tulaiset host-perheelle, tähän tosin auttaisi se että tietäisin perheeni :D Äiti kyllä osti jo jotain Iittalan mukeja, joita voisin sitten viedä. Varmaan jotain perus Marimekko, Iittala, salmiakki, Fazerin suklaa jne.
  • Jotain pikku Suomi-hommia pitää hankkia ihan muuten vaan, että niitä voisi antaa lahjaksi siellä sitten uusille sukulaisille kylään mentäessä, jos pitää vaihtaa perhettä niin uudelle perheelle, ensimmäisille kavereille ystävänpäivänä jne. Ei mitään isompaa kuin esim. avaimenperiä, mutta olisipihan edes jotain.
  • Selvitys torstaina alkavan jakson opettajilta, että kai voin tehdä kurssin kokeet viikkoa ennen muita lähtöni takia.
  • Pakko tääkin nyt laittaa eli kunnonkohotus!!! Muistakaa kuitenkin että siellä on kesä kun meen sinne, eli jonkin näkönen bikinikunto on pakko hankkia :D
  • Viisumihakemus pitää myös tehdä, mutta sen sain kyllä jo äsken rustattua paria kohtaa lukuunottamatta valmiiksi. Passikuva täytyy vielä käydä ottamassa ja liittä sekin mukaan.
  • Hankkia mulle Visa-kortti ja muutenkin selvitellä näitä raha-asioita. Aion kyllä Uudessa-Seelannissa avata paikallisen tilin, jolle porukat voi siirtää rahaa, mutta ex-vaihtarien neuvoista viisastuneena aion pitää mukana myös Visa-korttia, jos tulee jotain hämminkiä sen paikallisen tilin kanssa.
  • Mun pitää myös käydä ostamssa lisää urheiluvaatteita, koska kaikesta päätellen kiwit on aika innokkaita urheilijoita ja mäkin tahdon siellä ollessani kokeilla kaikkea uutta!
  • Myös jos jostain vielä löytyy niin kesävaatteita pitäisi ehkä hankkia. Tää ei oo mikään pakollinen, koska siellä vaatteet on kuulemma halvempia kuin Suomessa, mutta mulla on toi kesävaatevarasto vähän ehtynyt enkä voi siellä kuitenkaan heti vaatia, että ne vie mua shoppailemaan, jos satun vaikka päätymään johonkin landelle.
  • Uusi puhelin ja iPod ovat myös ehdottomasti hankittava -listallani. Uusi puhelin koska vanha hajoaa käsiin, ja mitään musiikinsoittohommelia omistamattomana tahtoisin myös kovasti iPodin, koska musiikista on tullut mulle nykyään tosi iso turva. Tarvitsen kaikki mahdolliset rauhoittajat mukaani, sillä mulla on jotenkin sellanen fiilis että oon siellä aika hermoraunioina :D
  • Päällimmäisenä tahdon kuitenkin nyt nauttia elämästä täällä Suomessa ja yritän aina muistuttaa itselleni paniikin iskiessä että after all oon siellä vaan yhden vuoden eli mun täytyy nauttia joka ikisestä sekunnista no matter kuinka paskalta tuntuiskaa ja vuosi on lyhyt aika eikä kaverit ehi mua siinä ajassa unohtaa!!

Keksisin ajan kanssa varmaan vielä lisääkin asioita, mutta taitaa olla parempi lopettaa ennen kun en oikeasti enää saa henkeä :D Jotenkin hirveen ristiriitasta, koska juuri kun mun elämäni on parhaimmillaan täällä Suomessa ja nautin (melkeen) joka hetkestä niin sitten mä lähden. Tulee väkisinkin fiilis että miksi mä ehdon tahtoisesti haluan tunkea itseni siihen hirveään fiilikseen, joka mulle välttämättäkin koti-ikävän iskiessä tulee? Sen takia mun pitää kirjoittaa aina noi vakuuttelut - jos ei muita niin itteäni varten, koska välillä musta oikeasti tuntuu että rohkeus pettää. Mutta sitten toisaalta...♥

ps. vielä loppuun fiilistelybiisi - eihän tää millään tapaa liity vaihtarivuoteen tai mihinkään, mutta tästä tulee niin hyvä ja itsevarma fiilis täst biisist, koska noi sanat on pure genius!! :D

6 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

sun lähtöön on enää nii vähän aikaa! kai sul on ne läksiäiset :DD

Venla kirjoitti...

NOJOO :DD !!!! mietin kyl just tnä et pitäiskö yhistää ne uuden vuoden bileisiin mutta however te ootte kyl kutsuttui jos vaa haluutte tulla (::

maija kirjoitti...

Ihana postaus. : >> Ja mun oma matkakuume vaan nousee! En voi kuin kuvitella millanen olo sulla on... Varmaan aika mahtavaa. Miten sun vanhemmat suhtautuu? : >

Venla kirjoitti...

Mahtavasta epätoivoseen vaihtelee päiväs aika monta kertaa :D Ja ihan hyvin ne: mutsi hösää koko ajan, että mun pitää nyt opetella tekemään jo täällä kotona ihan superina kotitöitä, että teen sitten siellä eikä ne heitä mua pois heti ekan viikon sisään :D

Essi kirjoitti...

Haha joo mullekin vanhemmat valittaa tost et nyt sun pitää alkaa kunnol tekee kotitöit :D emmä vaan jaksa tääl Suomes!!! Mä ite oon lähös Saksaan about puolen vuoden päästä ni meen nyt tälläsenä sinne sitten ja skarppaan sit siel :D

Vähänkö oon innoissani tosta sun matkasta!! Laitoin tän blogin favoritteihin :) Mäkin oisin niin halunnu lähtee Uuteen- Seelantiin mut siihen ei ollu mahista ni mä TODELLAKIN lähden sit sinne yliopistovaihtoo (en malta oottaa <3)

Lähetä paljon kuvii sit sieltä kunhan pääset sinne :)!

Venla kirjoitti...

Oi kiva ku joku tykkää tästäki blogista :)) ja kyllä paaaaaljon kuvia on tulossa, kunhan sinne asti päästään!! (;