perjantai 26. maaliskuuta 2010

new life behind the ocean

Lähtöaika (suunnilleen): helmikuu 2010
Päämäärä: Uusi-Seelanti

Eli ruudun tällä puolella on vielä vajaan kahden kuukauden verran 15-vuotias tyttö Etelä-Suomesta. Minut hyväksyttiin neljä päivää sitten AFS:n kautta vaihto-oppilaaksi Uuteen-Seelantiin.

kuva

Tämä blogi (kuten varmasti mikä tahansa muukin vaihtariblogi) seuraa vuoden odotusta, varsinaista elämää paikan päällä ja tunnelmia kotiin palaamisen jälkeen. Päivittelytahti näin alkuun on tuskin turhan reipasta - olen ymmärtänyt, ettei ennen matkaa ole hirveästi kirjoittelemista. Uudessa-Seelannissa pyrin kirjoittamaan aika tiheään, minkä en usko olevan liian hankalaa: pidän nyt jo blogia ja päivitystahti on yleensä postaus päivässä. Blogista on tullut kiva tapa ja harrastus.

Ehkä sitten vähän faktaa minusta. Nimeltäni olen siis Venla ja käyn peruskoulun yhdeksättä luokkaa. Maailmalle lähden lukion ensimmäisen luokan puolessa välissä. Harrastan ratsastusta kahdesti viikossa. Tarkoituksena olisi aloitella taas puolen vuoden tauon jälkeen tanssi ja näin kevään tullen myös lenkkeily. Tahtoisin olla hyvässä kunnossa Uudessa-Seelannissa, ettei tarvitsisi sitten huolehtia niitä vaihtarikiloja. Suurimman osan ajastani kuitenkin vietän kavereiden ja koulun parissa unohtamatta lukemista, kirjoittamista, koiran kanssa puuhailua ja valokuvausta. Innostun helposti asioista, jonka uskon olevan hyvä piirre vaihtoa ajatellen. Odotan vaihtovuodelta paljon ja välillä pelottaa, että petyn korkeiden toivomusteni kanssa. Toivotaan, ettei näin kävisi!



Tässä lähiaikoina voisi odottaa pikku kertomusta siitä, miten tähän päädyttiin, AFS:n haastattelusta sekä mahdollisesti aiemmista ulkomaankokemuksistani.

Venla

3 kommenttia:

Yolko kirjoitti...

Hei!

Minäkin olen lähdössä AFS:n talvilähtöön vuoden päästä, tosin Uuden-Seelannin sijaan Japaniin. Mutta Uusi-Seelantikin kyllä kiehtoo, jopa sen verran että olisi Japanin jälkeen ollut kakkosvaihtoehto. Varmasti tulee hieno vaihtovuosi, onnea siis! o/

Mutta tosiaan, ajattelin ryhtyä seuraamaan tätä blogiasi! Eli tulen kommentoimaan varmaan tulevaisuudessakin. : DD Itsekin olen perustanut blogin tänne, vaikka minullakin postaustahti näin alussa on aika verkkainen, odotteluvuosi saattaa olla melkein piinallisen tylsä, kun vaihtovuotta odottaa niin innolla. >.>

Venla kirjoitti...

Oi, tosi kiva tuntee joku joka lähtee samoihin aikoihin! En ole ihan messissä näissä vaihtarijutuissa, mutta tarkoittaako se, että ollaan samalla orientaatioleirillä (onko se oikea nimi)? Tai sillä leirillä, joka järjestetään täällä Suomessa. Ois tosi mahtii tuntee jo valmiiks yks =)

Mäkin voisin käydä tuota sun blogiasi vilkaisemassa ja varmasti alan seuraamaan!

Yolko kirjoitti...

Oho vastaan kolme päivää myöhässä mutta mutta.. Taitaa joo olla että ollaan samalla orientaatioleirillä (kai se on oikea nimi.. :---D)! Ja totta, ukavaa tietää edes joku joka sinne tulee. :>

Kiitos!